Uncategorized

PROMOCIJA: TZV. HRVATSKA REPUBLIKA HERCEG BOSNA

PROMOCIJA KNJIGE U HADŽIĆIMA: TZV. HRVATSKA REPUBLIKA HERCEG BOSNA – ZLOČIN I KAZNA 

1482342017553Večerašnja promocija knjige tzv. Hrvatska Republika Herceg Bosna – Zločin i kazna upriličena je u Hadžićima s početkom u 18:00 sati u Multimedijalnoj sali.

Ovom knjigom nastoji se razotkriti idejni i izvedbeni oblik “Herceg-Bosne” s obzirom da su u knjizi sabrani video zapisi, foto materijali, stenogrami razgovora visokopozicioniranih funkcionera i zvaničnika RBiH i RH. Primarni cilj izlaska ove knjige jeste da se javnosti prikaže istina.

Promotori knjige su prof. dr. emeritus Enver Imamović, Muharem Fišo ministar za boračka pitanja KS. Moderator je novinar Zvonko Marić te o knjizi govore i autori historičar Mesud Hero i novinar Fuad Kovač.

Istina o događajima u BiH je ono što treba da se zna i da se napiše kao historija ove zemlje. Smatramo da će ovo, prije svega hrabro, obimno i izuzetno djelo, postići svoj cilj, a trebala bi.

Ova knjiga je svojevrsna hrestomatija, pokazatelj je svega onoga što se u BiH desilo, cijela historija objedinjena je u jednom kvalitetnom štivu počev od “Kulina bana i dobrijeh dana” do posljednje agresije, zločina i etničkog čišćenja sa istoka i sa zapada.

Na 1.000 stranica ove izuzetno vrijedne i luksuzno opremljene knjige, koju su autori pripremali desetak godina, objavljeno je preko tri hiljade imena, dokumenata, fotografija i izjava, a konsultovano je 119 izvora, periodične i dnevne štampe. Njeni recenzenti su prof. dr. emeritus Enver Imamović i dr. Rasim Muratović.

Zahvaljujemo se autorima na ovoj knjizi, na ovom obimnom dokumentu koji bi trebao biti porodično štivo svakog običnog a normalnog čovjeka naše zemlje.

AntiDayton pokret 

PROMOCIJA: TZV. HRVATSKA REPUBLIKA HERCEG BOSNA
Komentari
Na vrh