Obavijesti

PROMOCIJA: TZV.HERCEG BOSNA – AGRESIJA I ZLOČIN

SINOĆ, PROMOCIJA KNJIGE U MOSTARU:

TZV. HRVATSKA REPUBLIKA HERCEG BOSNAAGRESIJA I ZLOČIN

img_1708Sinoć je u Studentskom hotelu s početkom u 18:30 održana promocija knjige „Hrvatska republika Herceg Bosnaagresija i zločin“ autora Mesuda Here i Fuada Kovača.

O uzrocima i posljedicama rata koji se na teritoriju Bosne i Hercegovine vodio u periodu od proljeća 1992. do kasne jeseni 1995. godine, napisano je dosta knjiga. Veći broj radova obrađuje srpsko-srbijansku politiku prema Bosni i Hercegovini, kao i vojni angažman Srbije i Crne Gore u pomenutom ratu. Istina, bilo je i radova koji su se bavili politikom i vojnom praksom koju je provodio zvanični Zagreb, ali je izostala cjelovita obrada same suštine i pojavnog oblika tzv. “Hrvatske zajednice Herceg-Bosna”, a nešto kasnije i “Hrvatske Republike Herceg-Bosna”, kao secesionističke tvorevine koja je proizvela produžetak rata i agonije u Bosni i Hercegovini i talas iseljavanja stanovništva, čak i hrvatske nacionalnosti.”, navedeno je u uvodu.

img_1699O knjizi su govorili i Seid efendija Smajkić, Fahrudin Rizvanbegović i Avdo Huseinović.

Ovo kapitalno djelo na preko 1000 stranica svjedoči mnogim dokumentima koji su rezultat trogodišnjeg istraživanja autora. Autori ove knjige dokumentovano i faktografski predstavljaju sam početak razvoja ideje izgradnje hrvatske paratvorevine na prostoru Republike Bosne i Hercegovine iako se hrvatski narod u RBiH izjasnio za nezavisnost zemlje na referendumu koji je održan 29.02. i 1. marta 1992. godine. Međutim bosanski hrvati izdali su RBiH te se udruženo sa srpakim agresorima posvetili razbijanju bosanskog tla čineći pri tome mnoge zločine koji su iza sebe ostavljali spaljena bošnjačka sela i leševe.

img_1704Takođe, svjedoci smo i proteklih propagandnih četiri mjeseca predsjedavanja Hrvatskog člana Predsjedništva Dragana Čovića koji je sistemski propagandno uticao na maksimalan prikaz Hrvata u BiH kao ugroženog naroda govoreći redovno o majorizaciji a zaboravljajući pri tome samovoljno raseljavanje bosanskih hrvata iz države. Takođe svjedoci smo mnogih propagandnih skrnavljenja bosanske historije u posljednje vrijeme od strane velikohrvatske ideološke škole koja srednjovjekovnu Bosnu želi prisvojiti na sve moguće načine.

Ova knjiga djelo je dva velika čovjeka, stručnjaka i istraživača koji će iza sebe zauvijek ostaviti dokument koji svjedoči o podmuklim namjerama velikohrvatske politike u Republici Bosni i Hercegovini ali i u ovoj daytonskoj BiH.

img_1749Ova knjiga mora biti literatura svih bošnjačkih političkih lica od najnižeg do najvišeg nivoa vlasti kako bi znali s čim se moraju boriti i na koji način odbraniti.

Tzv. hrvatska republika herceg bosna je presuđeni zločinački poduhvat te nikada ne smije dobiti priliku za moguće pravno formiranje i legalizovanje.

AntiDayton pokret se zahvaljuje Mesudu Heri i Fuadu Kovaču da velikoj predanosti da ovo kapitalno djelo od historijskog značaja ugleda svjetlo dana i dobije avoje završne korice. Hvala vam.

AntiDayton pokret 

PROMOCIJA: TZV.HERCEG BOSNA – AGRESIJA I ZLOČIN
Komentari
Na vrh
X