Obavijesti

PRETUČEN AZIZ TAFRO ISTRAŽIVAČ RATNIH ZLOČINA

U NOVEMBRU PRETUČEN AZIZ TAFRO ISTRAŽIVAČ RATNIH

Član ekspertnog tima za istraživanje ratnih zločina Aziz Tafro dana 24.11.2015. napadnut je i pretučen u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Krajem prošlog mjeseca, tačnije 24.novembra u popodnevnim satima, u Sarajevu je teško pretučen Aziz Tafro, istraživač genocida nad Bošnjacima i autor nekoliko knjiga o agresiji na Bosnu i Hercegovinu (“Ruski i grčki plaćenici u ratu u BiH“ i “Ratni zločini u Tesliću”). Nepoznati mladić je pokušao da ubije Aziza Tafru.
12294806_1188057844555083_8095681731390338302_n“Dok sam izlazio iz tržnog centra Robot na Socijalnom u Sarajevu, prišao mi je nepoznati mladić i upitao kakve knjige pišem o Tesliću. Rekao sam mu da istražujem genocid, nakon ćega me udari glavom u čelo, a onda nogom u glavu. Oborio me je na tlo i teško pretukao, usljed čega gubim svijest, ali me građani otimaju, a on je pobjegao.Malo sam se pribrao i sa suprugom pođem prema automobilu koje je bilo parkirano u Vilsonovom šetalištu iza Robota, sjedamo u auto, ja još nisam dobro orjentisan, palim auto, a onda se u tom trenutku naglo otvaraju vrata i isti onaj mladić me udara nogom ( džonom) u lice, par puta, polomi mi zubnu protezu, krvarim, izvuče me iz auta, baca na zemlju i zadaje mi desetine udaraca nogama i rukama po cijelom tijelu. Nailaze dvije djevojke i zajedno sa mojom suprugom galame na njega, otimaju me, on udara i moju suprugu i bježi u nepoznatom pravcu”  Aziz Tafro
Policija nije uspjela pronaći napadača, a Aziz Tafro je zadobio veoma teške povrede.
12342867_1188062001221334_8744432956406260178_nOn je tokom agresije na BiH teško ranjen u vrat kada ga je metak skoro zaklao. Tafro ima rez-ožiljak od tog metka na vratu od 14 centimetara,ima sužen dušnik i teško diše i govori. Povrede koje je zadobio u napadu ispred Robota i u Vilsnovom šetalištu dodatno su mu pogoršali zdravstveno stanje. Sada Tafro veoma teško diše.

Nakon ovoga napada, Aziz Tafro je napisao:

“Opasna rabota
Opasno je istraživati ratne zločine. Ja sam to na svojoj koži iskusio ovih dana u Sarajevu. Po izlasku iz tržnog centra pita me mladić kakve knjige pišem o Tesliću. Odgovorio sam da istražujem ratne zločine nakon čeka je uslijedio silovit napad. Nakog gubljenja svijesti i ko zna čega sve ne, građani su me odbranili i ja i supruga smo uspjeli supruga pobjeći do automobila i tek što sam upalio automobil da bježim napadač je otvorio vrata automobila i tada je uslijedio novi napa, udrarci nogama u glavu, izvlačenje iz automobila.

Prema karakteru napada napadač je imao namjeru da me ubije.

Glavu gore! Nema straha, Aziz Tafro će istraživati ratne zločine do kraja života…”

Zahvaljujemo se hrabrosti Aziza Tafre koji svakodnevno objavljuje istinu i samo istinu o ratnim zločinima počinjenim na prostoru Republike Bosne i Hercegovine.

S poštovanjem,

AntiDayton pokret

dio preuzet od : bošnjaci.agency

PRETUČEN AZIZ TAFRO ISTRAŽIVAČ RATNIH ZLOČINA
Komentari
Na vrh