Obavijesti

POSLUŠAJTE: BOLESNE LAŽI ZAŠTIĆENOG “SVJEDOKA” U DEN HAAGU

AADBB75B-CB4D-4FB7-9E31-F37ACE42CA4F_mw1024_s_nPOSLUŠAJTE: BOLESNE LAŽI ZAŠTIĆENOG “SVJEDOKA” U DEN HAAGU
Haško suđenje (ICTY) tzv. zapovjedniku Glavnog štaba tzv. Vojske Republike Srpske (tzv.VRS) ZLOČINCU Ratku Mladiću nastavilo se iskazom zaštićenog svjedoka obrane koji je pod pseudonimom GRM – 116 te skrivenog glasa i lika – opisao kako je kao policajac u osiguranju tadašnjeg predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića čuo planiranje masovnog ubistva sarajevskih građana kako bi se za to okrivile srpske snage te izazvala međunarodna intervencija.

Mladićeva obrana je izvela tako još jednog u nizu svjedoka koji su isti iskaz dali i na suđenju ratnom tzv. predsjedniku tzv. Republike Srpske ZLOČINCU Radovanu Karadžiću, koji je optužen za iste ratne zločine po ukupno 11 tačaka optužnice – za dvostruki genocid, teror nad Sarajlijama i uzimanje međunarodnih posmatrača za taoce (1992-1995).

PRENOSIMO VIJEST U CJELOSTI I DIO IZJAVA:
Svjedok je rekao da je kao pripadnik specijalne jedinice “Biseri” od 1992. do 1994. godine bio u obezbjeđenju ratnog Predsjedništva BiH koje je zasjedalo u zgradi Narodne banke u Sarajevu i da je imao priliku da čuje šta su Izetbegović, Cerić, general Sefer Halilović i drugi zvaničnici govorili na sastancima.

On je ocijenio da je najsnažniji uticaj na Izetbegovića imao Cerić i naglasio da je njihov glavni cilj bio da izazovu intervenciju Zapada na strani muslimana izazivanjem masovne patnje u Sarajevu i Srebrenici, prenose beogradski mediji.

Prema riječima svjedoka, Cerić je brzo ubijedio Izetbegovića da je to ispravno i da se žrtve moraju podnijeti.


Govoreći o napadu na Markale, svjedok je istakao da je ta ideja potekla od islamskog poglavara, a sproveli su je generali Halilović i Mustafa Hajrulahović zvani Talijan.

“Njih dvojica iznijeli su taj plan da se minobacač postavi u pravcu Špicaste stijene, kod sela Mrkovići, jer se znalo da Srbi tamo imaju artiljeriju koja gađa često, tako da se ta granata utopi u tu paljbu”, rekao je svjedok.

On je dodao da su Izetbegović i Cerić to prihvatili, a da se Sefer se okrenuo ka Talijanu i rekao “Talijan će to…”

Svjedok je naglasio da je bio tamo kada je to rečeno i dodao da prvi pokušaj napada na Markale “nije uspio”.

“Na sljedećem sastanku Halilović je izvijestio da prvi pokušaj nije uspio jer je granata pala na neki krov blizu Markala, a zatim je, za novi pokušaj čekano da na osmatračkom položaju Unprofora bude ista posada sa kojom je postojao dogovor da ne broje naše granate”, rekao je svjedok.

On kaže da im je Izetbegović rekao da pokušaju ponovo. “Oni su otišli i uskoro smo čuli šta je bilo s Markalama”, izjavio je zaštićeni svjedok.

On je posvjedočio da su se Izetbegović i Cerić susretali i sa komandantom 28. divizije takozvane Armije BiH u Srebrenici Naserom Orićem i naložili mu da organizuje napade na okolna srpska sela kao bi isprovocirao Srbe da granatiraju Srebrenicu, ne bi li izazvao međunarodnu intervenciju protiv Srba.

“Čuo sam kako pričaju da Naser dobro obavlja posao”, rekao je svjedok kojeg će sutra unakrsno ispitivati tužioci.

Završen prenos!
markaleANTIDAYTON:
Ovakvim i sličnim lažovima koji u narednim danima imaju na umu samo jedno a to je uzeti novac za laži, potrebno je stati u kraj POD HITNO! Očigledna je navala velikosrpske ideologije da se u narednom periodu što više izjednače žrtve i zločinci kako bi se ispunio još jedan od umišljenih uslova za pokušaj samostalnosti genocidne tvorevine. Kakve budale i psihopate imaju pravo svjedočiti na ovakav način te imaju hrabrosti pred cijelim svijetom sakrivenog lica govoriti neistine koje su sarajlije svojim očima doživjele. Naravno, ono što su agresori pokušali negiranjem da skinu sa svoje odgovornosti nekada to pokušavaju i danas samo što im ovaj put pomažu oni koji bi očigledno za novac učinili sve na ovom svijetu.
Tražimo od predstavnika vlasti da se ovakvi idioti saznaju imenom i prezmenom te da im se oduzmu apsolutno svaka moguća građanska prava u BiH te da im se zabrani ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini. Ovakvi otpadi, ma ko oni bili nisu dostojni gaženja krvlju natopljene zemlje. Ovakvi bogalji, što i jesu, kako ih čovjek drugačije ne može ni nazvati, spremni su sutra reći an sudu bilo šta jer im je ko zna šta obećano zauzvrat. Međutim, sve se u životu sazna pa tako očekujemo da se sazna i ko je ovaj svjedok koji očito već drugi put po riječima suda u Haagu laže i kalja časnu odbranu Republike Bosne i Hercegovine te i njene branioce.
Pozivamo takođe i sud u Den Haagu da preispita izvore svjedoka te da zabrani svjedočenja koja su i više nego lažna. Zahtjevamo da se ustanovi laganje ovog svjedoka te njegovi podaci objave u javnost kako bi se identitet ovog lažova i idiota znao. Kao sud, sigurni smo da ste svjesni da osim onoga što je ovaj svjedok nalagao, ništa apsolutno drugo nije ponudio kao dokaz osvim svoje izjave te se ona ne može podkrijepiti dokazima koji potvrđuju izjave ovog plaćenima.

TRAŽIMO ZABRANU POVRATKA U BOSNU I HERCEGOVINU OVOM SVJEDOKU ILI AKO SE VEĆ NA GRANICI POJAVI, NJEGOVO HAPŠENJE I PROCESUIRANJE ZA IZDAJU DRŽAVE, ZA LAGANJE U IME AGRESORA I NEPRIJATELJA U CILJU OSTVARIVANJA LIČNE KORISTI TE GA SE KAZNI NA NAJSTROŽIJI MOGUĆI NAČIN. OVAKVIM BUDALAMA NIJE MJESTO U BOSNI I HERCEGOVINI. OVAKVIM IZDAJNICIMA KOJIH JE OČITO BiH PUNA, KOJI SU SPREMNI ZA NOVAC REĆI I URADITI BILO ŠTA, TREBA ZABRANITI UDISANJE BOSANSKOH ZRAKA ZAUVIJEK!!!

AntiDayton pokretHISTORIJA ZLOČINA NA PIJACI MARKALE 05.02.1994:
Tog petog februara 1994. godine oko 12:30 sati sa agresorskih položaja koji su se nalazili na području sela Mrkovići ispaljena je minobacačka granata kalibra 120 mm koja je pala na gradsku pijacu Markale u Sarajevu. Od rasprskavajućeg djejstva granate smrtno je stradalo 68, a teže i lakše ranjeno 142 naših sugrađana.

Na osnovu izvještaja komisija i analiza vještaka, podsjećamo, utvrđeno je da je minobacački projektil kalibra 120 mm i ispaljen s položaja Vojske Republike Srpske na području sela Mrkovići. Za granatiranje pijace Markale osuđen je komandant Sarajevsko-romanijskog korpusa Stanislav Galić,  koji zbog ovog, ali i drugih zločina protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja rata u Njemačkoj izdržava kaznu doživotnog zatvora.

Ubijeni su: Arnautović Senad, Babić Ibrahim, Baručija Mehmed, Begić Ćamil, Begović Emir, Bešić Vahida, Bogdanović Gordana, Bojinović Vaskrsije, Borovina Muhamed,  Brkanić Faruk, Bulbul Sakib, Čavriz Jelena, Čehajić Almasa, Čosić Zlatko, Čukojević Alija, Ćilimdžić Verica, Delić Smilja, Drugovac Ifet, Durmo Dževad, Durmo Fatima, Džebo Kemal, Fazlić Ismet, Ferhatbegović Vejsil, Fetahović Dževdet, Fetahović Muhamed, Fočo Ahmed, Ganović Majda, Gibović Isma, Hasanović Rasema, Hurko Alija, Ibrulj Mirsada, Imanić Mustafa, Jažić Rasema, Junuzović Razija, Karavdić Hasija, Klačar Mladen, Knežević Marija, Kovač Selima, Krajčin Ibro, Kunić Sejda, Kvesić Jozo, Lakača Numo, Malović Ruža, Minić Jadranka, Musić Safer, Odžak Nura, Orman Mejra, Oručević Hajrija, Prozorac Seid, Rahić Smajo, Rehar Igor, Rizvo Sabit, Sablja Zahida, Salihović Nedžad, Smajić Hajrija, Srnja Emina, Subašić Džemo, Suljević Šaćir, Šabanović Hasib, Šehbajraktarević Ahmed, Škrijelj Bejto, Švrakić Junuz, Tihić Pašaga, Torlaković Munib, Trbić Ruždija, Zečić Džemil, Zubović Muhamed, Žunić Senad.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI!!!

 

 

 

POSLUŠAJTE: BOLESNE LAŽI ZAŠTIĆENOG “SVJEDOKA” U DEN HAAGU
Komentari
Na vrh