Aktivnosti

POMOĆ PORODICI MALOLJETNOG BORCA ARMIJE RBiH – DRUGI PUT

Prije nekoliko dana, javila mi se naša članica AntiDayton-a Azra Šanjta-Litrić, sa ponudom za pomoć porodici slibaposjetaporodici.jpgmaloljetnog borca ARBiH kod kojeg smo bili nedavno. Objasnila mi je da kod sebe ima donaciju od strane svojih prijatelja iz dijaspore, za koju je zadužena da je utroši na neku porodicu u BiH kojoj je pomoć potrebna. Nakon izvještaja koji sam objavio prošli put kada smo bili kod ove porodice, ona je odlučila da tu određenu donaciju preko nas i sa nama, uputi na njih.

Juče je otišla, i utrošila je novac (moja procjena od par stotina KM jer nisam pitao).Našli smo se i odnijeli pomoć ovoj porodici. U paketima su se nalazile sve potrebne prehrambene potrepštine za jednu porodicu, tačnije dva puna velika paketa hrane, te paket mlijeka i vreća brašna. Drago mi je što smo otišli porodici skupa, te takođe što sam upoznao jednu jaku, hrabru i veoma snažnu, a dobru mladu ženu.

Sjedili smo malo kod porodice, a onda se upoznavajući sa našom članicom, isplakali svi redom, nakon saznanja o njenim privatnim tragedijama i bolesti njene male bebe. Ovim putem, maloj kćerki želimo brz oporavak, da je Allah pogleda i svojom milošću podigne iz krevetca, te joj učini život lakšim, ljepšim i zdravijim, a porodici sretnijim.

Ovo je samo još jedan od dokaza da ne trebamo cijeniti ljude po izgledu, po predrasudama, na prvu, da ne trebamo i ne smijemo nikada na slijepo garantovati, jer niko ne zna kako ko živi i šta ko proživljava u svoja četiri zida, bez obzira što je osmijeh uvijek na licu, što dobro izgleda ili je lijepo obučen.

Poštujmo jedni druge, jačajmo naš ljudski odnos među sobom i na taj način ćemo pojačati i naš duhovni mir, i patriotsku svijest i solidarnost. Budimo dobri jedni prema drugima, oslonimo se s poštovanjem jedni na druge. Hvala nepoznatim donatorima iz dijaspore, i hvala našoj članici na povjerenju prema nama i na podršci. Neka nas Bog čuva i zaštiti od međusobne srdžbe, sujete i zavisti.

PS: Sliku s Dinom sam postavio da bi znali o kojoj porodici se radi, dok su ostale fotografije od juče.

Azra Šanjta-Litrić Hvala ti!

Nihad Aličković

AniDayton, 26.06.2015.

 

POMOĆ PORODICI MALOLJETNOG BORCA ARMIJE RBiH – DRUGI PUT
Komentari
Na vrh