Obavijesti

POLOŽENO CVIJEĆE UBIJENIM GRAĐANIMA NA DRVENIJI

POLOŽENO CVIJEĆE UBIJENIM GRAĐANIMA SARAJEVA NA DRVENIJI

img_2216Na današnji dan 29. novembra 1993. godine srpski teroristi su na Drveniji ispaljenim granatama ubili sedan građana Sarajeva a četvero teže ranili. Masakr se desio u današnjoj ulici Hamdije Kreševljakovića kod broja 47.

Minobacačke granate kalibra 120 milimetara sa srpskih položaja na Hladivodama ispaljene su oko 12 sati i 40 minuta.

Taj dan ubijeni su:

Staka Aksentić, Zekerijah Dacić, Ibro Plakalo, Sead Plakalo, Igbal Redžić, Dženan Smajić i Elvedin Zimić.

Masakr na Drveniji je bio jedan u nizu masakara koje su sprovodili četnički teroristi tokom opsade Sarajeva kao dio kampanje terorisanja građana po naređenju komandanta tzv. vrs, ratnog zločinca Ratka Mladića, te komandanata tzv. Sarajevsko-romanijskog korupsa vrs, ratnog zločinca Stanislava Galića i ratnog zločinca Dragomira Miloševića.

img_2204Tokom opsade posebno su ciljane tržnice, pijace, škole, bolnice, porodilišta, biblioteke, mjesta na kojima su se ljudi okupljali u redovima za hljeb i vodu. Za kampanju terorisanja civila tokom opsade Sarajeva, pravomoćno je osuđen Stanislav Galić na doživotnu robiju, a u pripremi je suđenje ratnom zločincu Dragomiru Miloševiću koji ga je naslijedio na mjestu komandanta tzv. Sarajevsko-romanijskog korpusa tzv. vrs.

AntiDayton pokret jutros je po najavljenom vremenu položio cvijeće na mjestu masakra pred spomen obilježje ubijenim građanima, te el-fatihom i minutim šutnje odao poštovanje žrtvama.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI KUKAVIČKO UBIJANJE GRAĐANA OPKOLJENOG SARAJEVA!

AntiDayton pokret

POLOŽENO CVIJEĆE UBIJENIM GRAĐANIMA NA DRVENIJI
Komentari
Na vrh