Vijesti i reakcije

ODRŽAN POHOD U IME BRANILACA GORNJEG VAKUFA

DANAS JE ODRŽAN POHOD NA KRČ, STRMICE (RELEJ) I SEOCE U IME BRANILACA GORNJEG VAKUFA, DA SE NIKADA NE ZABORAVI

Povorka u kojoj je danas bilo dosta žena i djece ali je bio i veliki broj građana koje su predvodili organizatori i maloljetni pripadnici ARBiH i ostali prisutni branioci naše zemlje uspješno je došla do brda Krč.

To je brdo koje je branilo Mahalu, a Mahala je branila Gornji Vakuf.  Održan je kratak čas historije kako se nikada ne bi zaboravili oni koji su za ovaj grad i našu zemlju dali svoje živote i kako bi nove generacije poštovale njihovu žrtvu i njihovu borbu.

Krč je štitio Seoce. Krč je imao vidno polje za sve što se primicalo donjoj liniji odbrane. Kad je pao Krč neminovan je bio i pad Seoca. Većina ljudi koji su poginuli je između 25-30 godina, mladost je poginula za odbranu Gornjeg Vakufa i mi ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu!

Ove poruke moraju ostati novim naraštajima kao obaveza i smjernica njihovog odrastanja kako se nikada ne bi našli u situaciji da moraju svoje domove spašavati od agresora već u budućnosti razvijati i graditi našu zemlju štiteći je tako snažno i otvoreno da dušmanima nikada ne padne na pamet da je ikada više napadaju.

Neka je vječni rahmet svim braniocima Gornjeg Vakufa i svim braniocima koji su došli iz drugij mjesta i gradova da brane ovaj grad. Neka je nezaboravno hvala svim pripadnicima Armije RBiH koji nisu žalili svoje zdravlje, mladost i živote kako bi sačuvali svoje kućne pragove i svoje porodice od agresije i mogućeg genocida.

AntiDayton Pokret

ODRŽAN POHOD U IME BRANILACA GORNJEG VAKUFA
Komentari
Na vrh