Vijesti i reakcije

NOVE ČETNIČKE PROVOKACIJE U SREBRENICI

putin_u_srebrenici_1Nove četničke provokacije u Srebrenici ovih dana osvanule su u vidu postera i plakata na raznim lokacijama. Ko je udruženje ISTOČNA ALTERNATIVA čiji je predsjednik Dragan Todorović, nekadašnji visoki funkcioner SRS-a?
Ovaj provokator te po svemu sudeći i četnik ovim putem htio je da iskaže svoje poštovanje prema tzv.bratskoj Rusili i prema predsjedniku Putinu. Izjavio je da je Rusija najveći prijatelj tzv.republike srpske, tačnije genocidne tvorevine koja još uvijek životari na temeljima počinjenih genocida. Takođe tu se nalazi i Vojin Pavlović iz Bratunca, predjednik tzv. Istočne alternative za genocidnu tvorevinu koji najavljuje šetnju Srebrenicom 11. jula.

Možda ovi nebulozni i nimalo kreativni posteri nebi bili uopšte zanimljivi niti bi na sebe privlačili pažnju da se ne pojavljuju po Srebenici upravo pred samu dženazu identificiranih srebeničkih žrtava a posebno na objektima u kojim i ispred kojih su počinjene sistemske likvidacije muslimana Bošnjaka u samo nekoliko dana.

“Plаkаtimа se izrаžаvа i protest protiv nаjаvljene rezolucije SB UN o Srebrenici i „lаži dа je srpskа vojskа počinilа genocid“ izjavio je Pavlović”.

Da četničkim provokacijama nema kraja govori dakle i ovaj potez lijepljenja Putinovih postera po Srebrenici na kojima je dopisan tzv.naziv genocidne tvorevine. Međutim najviše privlači pažnju najava ovog tzv. udruženja da žele organizovati protestnu šetnju 11. jula kroz Srebrenicu.kravica-plakati-2

“ Nа dаn obmаne, kаko jа nаzivаm 11. juli, orgаnizovаt ćemo protesnu šetnju Srebrenicom i Brаtuncem sа mаjicаmа nа kojimа će biti Putinove slike i tekst „nije bilo genocidа“, а 12. julа ponovo ćemo pokušаti dа nа zgrаdu sudа u Srebrenici postаvimo spomem ploču u znаk sjećаnjа nа desetine Srbа koji su zvjerski mučeni i umoreni u logoru koji se nаlаzio u toj zgrаdi nаjаvljuje predsjednik tzv.Istočne аlternаtive.”

Naravno na ovu izjavu jedino se postavlja pitanje, šta se desilo sa onim hiljadama srpskih tzv. žrtava koje oni često navode kada u ovoj izjavi Pavlović navodi desetine? To dovoljno govori o njihovoj neozbiljnosti za sve ono za šta se oni kao zalažu, već govori samo o nastavku širenja njihovih laži i obmana.kravica-plakati-1-658x411

Ovim putem, pozivamo sve one koji budu 11. Jula 2015. godine u Srebrenici i Potočarima, da ostanu još jedan dan tj. još jednu noć u ovom gradu kako bi spriječili postavljanje navedene ploče te kako bi bili uz majke Srebrenice koje 12. jula obilaze halu u Kravicama ispred koje je ubijeno preko 1000 muslimana Bošnjaka već prvi i drugi dan nakon ulaska četničke i agresorske vojske u Srebrenicu i Potočare.
Takođe, pozivamo sve one koji budu u Srebrenici 11. jula na oprez ali i na odlučno suprostavljanje ovom najavljenom maršu na dan kada cijeli svijet tuguje za žrtvama genocida u Srebrenici. Ne smijemo i nećemo dozvoliti ponižavanje žrtava genocida a posebno ne na ovaj dan.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI I NE PONOVI SREBRENICA – 8732!

AntiDayton pokret

NOVE ČETNIČKE PROVOKACIJE U SREBRENICI
Komentari
Na vrh
X