Vijesti i reakcije

NIKOLINA BALABAN: LIČNOST GODINE, HAPŠENJE, TUŽILAŠTVO, MJERE KRETANJA

NIKOLINA BALABAN: PRVO LIČNOST GODINE, PA JE UHAPŠENA, A ONDA TUŽILŠTVO ZATRAŽILO MJERE KRETANJA

Doktorica Nikolina Balaban, bivša šefica Službe za patologiju Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”, koja je jučer uhapšena pod sumnjom za nesavjestan rad u službi, ispitana je u Tužilaštvu USK, nakon čega su za nju zatražene mjere zabrane.

– Tužilaštvo USK zatražilo je mjere zabrane obavljanja dalje ljekarske djelatnosti, kao i oduzimanje putnih isprava i zabranu prelaska državne granice sa ličnom kartom. Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je prijedlog, te su joj spomenute mjere zabrane i određene – potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva USK.

Kako je naglašeno, radi se o takvoj vrsti predmeta, odnosno krivičnog djela, gdje nije uobičajeno da se traži pritvor za osumnjičenika.

– Ono što je nama najbitinije je da je njoj zabranjeno da se dalje bavi ljekarskom djelatnošću. Dalja istraga se nastavlja. Bit će saslušani svjedoci, prikupljeni dokazi i obavljena sva potrebna vještačenja – kazali su nam u Tužilaštvu.

Doktoricu Balaban uhašpsili su jučer pripadnici kriminalističke policije MUP-a USK, zbog sumnje da je počinila krivično djelo teška krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Kako je Faktor i ranije pisao, Kantonalno tužilaštvo USK otvorilo je istragu protiv doktorice Balaban prije više od mjesec dana na temelju revidiranih patohistoloških nalaza desetak pacijenata kojima je utvrđeno da im je Balaban postavila pogrešne dijagnoze. Umjesto benignih, dr. Balaban je tim pacijentima dijagnosticirala maligne bolesti, i obrnuto.

preuzeto: faktor.ba

NIKOLINA BALABAN: LIČNOST GODINE, HAPŠENJE, TUŽILAŠTVO, MJERE KRETANJA
Komentari
Na vrh