Vijesti i reakcije

NAREĐENJE: JEDINICE IZ SRBIJE U NAPADU NA SREBRENICU

NAREĐENJE DAN PRIJE: JEDINICE IZ SRBIJE U NAPADU NA SREBRENICU

Ovo je samo jedan od mnogih dokumenata koji potvrđuju da su jedinice iz Srbije učestvovale u napadu na Srebrenicu te na taj način učestvovale i u genocidu koji je počinjen.

Naređenje izdaje tzv. komandant štaba, Tomislav Kovač.

Ova naredba se izdaje 10.07.1995. godine samo dan prije pada Srebrenice, pod brojem 64/95.

Druga i četvrta tačka naređenja glasi:

NAREĐUJEM:

2. U sastav jedinice ulaze Drugi specijalni odred policije Šehovića, Prva četa PJP CJB Zvornik, mješovita četa združenih snaga mupa RCK, Srbije i Republike Srpske i četa iz kampa centra za obuku Jahorina. 

4. Izvlačenje čete združenih snaga mupa RCK, Srbije i Republike Srpske sa Trnovskog ratišta izvršiti u toku noći. Okupljanje jedinice izvršiti 11.07.1995. do 12 časova u Bratuncu ispred SJB osim Drugog specijalnog odreda policije koji će pokret ka odredištu izvršiti 11.07.1995. u popodnevnim satima. 

U potpisu: KOMANDANT ŠTABA – TOMISLAV KOVAČ

Ovo je samo jedan od hiljade dokumenata, dokaza koji potvrđuju učestvovanje srbijanskih jedinica u napadima širom RBiH a u ovom slučaju na Srebrenicu te na taj način potvrđuju izvršenu agresiju i učestvovanje u činjenju genocida nad bošnjačkim civilnim stanovništvom.

TUŽITI SRBIJU ZA AGRESIJU I GENOCID DUŽNI SMO SVIM ŽRTVAMA I ŠEHIDIMA TE NIKO NEMA PRAVO ISPOLITIZIRATI NITI PRIVATIZIRATI PRAVO SVIH OŠTEĆENIH GRAĐANA! 

AntiDayton Pokret 

NAREĐENJE: JEDINICE IZ SRBIJE U NAPADU NA SREBRENICU
Komentari
Na vrh