Obavijesti

NAJAVA OBILJEŽAVANJA 1. MARTA, DANA NEZAVISNOSTI BiH

NAJAVA OBILJEŽAVANJA 1. MARTA, DANA NEZAVISNOSTI REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE
.
Prvi mart kao najbitniji datum naše zemlje, ove godine će biti u glavnom gradu obilježen na više lokacija te će građani ove godine u Sarajevu imati priliku da učestvuju u nekoliko organizovanih manifestacija. Pozivamo građane, roditelje sa djecom, srednjoškolce i studente da se odazovu ovom pozivu i uveličaju ove manifestacije.
.
LOGO-1ANTIDAYTON POKRET
Prvo obilježavanje proslave 1. marta počinje u 16:00 sati na platou ispred SCC-a (Sarajevo City Centar-AlShidi) gdje će biti postavljena bina. Za ovu priliku nastupit će mnoga imena muzičke BH scene kao što su, Neno Murić, Almir M i Tribun bend, Amara Mistrić, Jasmin Burek, Dunja Fazlić, Rijalda Lokvančić, Aka Hukelić i Aka_Demija Pink Panter dok će kvartet DUŠA BOSNE otvoriti obilježavanje. Tokom programa izvođači će opjevati jedne od najljepših pjesama posvećenih našoj zemlji te će cjelokupan program biti maksimalno u fokusu države Bosne i Hercegovine. Program je planiran da traje do 18:00 sati kada će se himnom ponovo zatvoriti ova manifestacija.
.
Ovom organizacijom želimo skrenuti pažnju vlasti da datum Dana nezavisnosti mora biti institucionalno obilježavan na puno većem nivou i to sa programima na otvorenom kako bi se datum 1. marta približio u potpunosti građanima naše zemlje a posebno omladini.
Organizatori ovog obilježavanja su AntiDayton pokret i Udruženje PRAVDA. Suorganizatori su (IGK) Institut za istraživanje genocida – Kanada i BH Udruženje INTEGRIUM sa sjedištem u Švedskoj. Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji pripreme i finansiranju, Institutu za istraživanje genocida Kanada (IGK), Integrium, BH radio “NAŠA RIJEČ” iz Chicaga, Udruženje mladih 4. decembar, Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Vladi Kantona Sarajevo, Općini Centar Sarajevo, Koordinaciji boračkih udruženja Kantona Sarajevo, te se zahvaljujemo i upravi SCC-a (Sarajevo City Centar) na ustupljenom prostoru ispred objekta. Zahvaljujemo se Hayat produkciji na pomoći oko muzičke pripreme i realizacije. 
.
Vidimo se u 16:00 sati ispred SCC-a u Sarajevu.
.
U ime AntiDayton pokreta i Udruženja Pravda, Nihad Aličković
.
311414_235967963116664_1337802204_nSPUS – Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u suradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, organizuje manifestaciju povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti države BiH.
Manifestacija će se održati ispred zgrade Univerziteta u Sarajevu (Pravni fakultet UNSA), Obala Kulina bana 7 sa početkom u 19:00 sati.
Manifestaciju će otvoriti Rektor UNSA prof.dr Muharem Avdispahić.
U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupit će poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović. Cijelu manifestaciju pratit će Hor studenata UNSA.
Za vizuelni dio manifestacije pobrinut će se kompanija BLOW UP sa mapiranjem zgrade UNSA.
Manifestacija će biti zatvorena velikim VATROMETOM.
.
Program će biti izvođen na terasi Univerziteta u Sarajevu, a u periodu od 18:45 do 20:00 saobraćaj će biti u potpunosti obustavljen.
.
Pokrovitelj: Univerzitet u Sarajevu
.
Partneri manifestacije:
Vlada Kantona Sarajevo
Vispak Visoko sa svojim brendom “Zlatna džezva”
.
U ime SPUS-a Studentskog parlamenta, Haris Zahiragić
.
Pozivamo građane da se pridruže obilježavanju Dana nezavisnosti ispred SCC-a u 16:00 sati koje će trajati do 18:00 sati, a onda nakon toga masa građana uputit će se obalom Kulina bana prema Pravnom fakultetu gdje će u 19:00 sati započeti obilježavanje u organizaciji SPUS-a gdje će obilježavanje oko 20:00 sati biti privedeno kraju. Za sami kraj obilježavanja upriličen je vatromet. Dođite i upotpunite obje manifestacije i proslavite dan nezavisnosti u društvu svojih sugrađana.

NAJAVA OBILJEŽAVANJA 1. MARTA, DANA NEZAVISNOSTI BiH
Komentari
Na vrh