Obavijesti

MORBIDNO: NA INTERNETU PRODAJE STVARI KORIŠTENE TOKOM VRŠENJA GENOCIDA U RBiH

MORBIDNO: NA INTERNETU U FINSKOJ PRODAJE STVARI KORIŠTENE TOKOM VRŠENJA GENOCIDA U RBiH

Da pojedinci nemaju nikakvih granica kada je u pitanju profit i zarada pokazuje i ova priča koja je više morbidna i bolesna nego bilo šta drugo.

Naime, prije nekoliko dana na internetskoj prodajnoj stranici u Finskoj, uočeno je od strane državljana BiH da se na stranici nude artikli korišteni tokom vršenja genocida u RBiH tokom agresije.

Među ponuđenim predmetima su vojnički nož s naglaskom na JNA i genocid, vojna jakna, vojni set pribora za jelo te i beretka. Svi predmeti u predznaku imaju upis JNA i GENOCID.

U mnogim opisima stoji kako su predmeti korišteni ali da na njima nema tragova krvi ali da su izgrebani, da im fale neki detalji kao npr. dugme i da su autentični.

Da li se radi zaista o pravim predmetima koje je koristio neko od zločinaca dok je bio u genocidnom pohodu po našoj zemlji ili se radi o nekom “kreativnom” prodavaču nije nikome poznato. U svakom slučaju ovo su potezi koji vrijeđaju i provociraju žrtve i preživjele, gledajući kako neko i na takvim morbidnim načinima zarađuje na tuđoj krvi i životima.

Ovim putem, pozivamo građane BiH koji žive trenutno u Norveškoj da se obrate Ambasadi BiH u Norveškoj ali i da masovno kontaktiraju web stranicu na kojoj se nude ovi predmeti te urgiraju da se isti iz ponude uklone.

Brutalnost “kreativnosti”‘za ponožavanje žrtava agresije i genocida zaista postaje nedostižna kada pogledate ovakve stvari i ovakve poteze. Za ovako “kreativan” po kušaj zarade, za ovako bezobrazne ponude i morbidne, oosoba bi trebala da bude zakonski sankcionisana, ne bi trebalo isključiti ni pregled predmeta koji su u ponudi od strane dotične očito bolesne osobe.

Pozivamo članove pokreta ali i sve druge građane da se oglase i reaguju na navedenu web stranicu.

LINK: https://www.varusteleka.com/en/product/jna-m70-akm-genocide-bayonet-surplus/25188

AntiDayton pokret

MORBIDNO: NA INTERNETU PRODAJE STVARI KORIŠTENE TOKOM VRŠENJA GENOCIDA U RBiH
Komentari
Na vrh
X