Obavijesti

DRUGA GODINA OD POGIBIJE LJUTIH KRAJIŠNIKA

DRUGA GODINA OD POGIBIJE LJUTIH KRAJIŠNIKA – NISTE ZABORAVLJENI
hqdefault
Prije dvije godine na današnji dan, vraćajući se sa utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine na putu kući, u saobraćanoj nesreći poginuli su Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović dok je preživjeli Adis Ćoralić zadobio teške povrede.

Trojica navijača Ljutih Krajišnika iz Bosne i Hercegovine poginuli su u saobraćajnoj nesreći u gradu Lomža u Poljskoj. Lomža se nazali 150 kilometara udaljena od Varšave. Vraćali su se sa utakmice u Litvaniji gdje je reprezentacija BiH izborila učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Stradali su kada su se  automobilom marke „Renault Megan” sudarili sa kaminom iz suprotnog smjera. Stradali su na dan, kada je BiH pisala historiju u fudbalu i u momentu kada je cijela BiH slavila, a onda su našu zemlju ogrnuli tuga i bol.
preko-10000-gradjana-bih-na-dzenazi-ljutih-krajisnika_0_90137Rahmetli Hasib Mahmić bio je vođa navijačke skupine “Ljuti Krajišnici” koja obuhvata cijelu rijegiju Krajine. Ljuti Krajišnici nisu samo bili navijačka vojska naše reprezentacije već i humanitarna družina patriota koji su često pomagali socijalno ugroženim stanovnicima Krajine. Pored toga, budili su patriotizam, vraćali svijest građana na pravi put i činili patriotska srca jačim i otpornijim na današnje političko stanje.
Nakon njihove pogibije, Ljuti Krajišnici su nastavili sa radom dalje te iz sveg srca još uvijek prate reprezentaciju naše zemlje svuda po svijetu pa i unutar BiH ali nikada ne zaboravljaju svoju braću Hasiba, Vildana i Almira.
preko-10000-gradjana-bih-na-dzenazi-ljutih-krajisnika_1_31199Prisjećanja radi, 20. oktobra 2013. godine dženazi je prisustvovalo više od 10 000 građana naše zemlje, želeći odati počast i poštovanje ovim momcima. Među prisutnima su bili i mnoge poznate ličnosti pa i veliki broj igrača reprezentacije koji su vidno bili shrvani gubitkom navijača BiH. Zajednička dženaza klanjana je na stadionu u Vrnograču a nakon toga Pehlić i Kasumović su ukopani u Velikoj Kladuši, dok je Mahmić ukopan u Bosanskoj Krupi.

Neka vam je vječni rahmet i mir braćo. Da vas Allah nagradi lijepim džennetom i olakša vašim porodicama.

MOLIMO BOGA DA OTVORI DŽENNETSKA VRATA, ZA NAŠA TRI LJUTA KRAJIŠKA BRATA!
DA SE NIKADA NE ZABORAVE, HASIB, ALMIR I VILDAN
10365812_10204139224453734_152980705461966304_nS poštovanjem, AntiDayton pokret

DRUGA GODINA OD POGIBIJE LJUTIH KRAJIŠNIKA
Komentari
Na vrh