Obavijesti

DANAS NASTAVAK ISPITIVANJA LAŽNOG SVJEDOKA PROTIV ORIĆA

DANAS NASTAVAK ISPITIVANJA LAŽNOG SVJEDOKA TUŽILAŠTVA, PROTIV KOMANDANTA NASERA ORIĆA!
.

naser-oric30062015-658x439

Naser Orić i braniteljica Lejla Čović

Danas u 9:00 sati nastavlja se ročište koje je prekinuto protekli put zbog nemogućnosti zadržavanja sale u Beogradu iz koje se javljao lažni zaštićeni svjedok tužilaštva BiH, O1.
.
Nastavak ispitivanja lažnog svjedoka započeti će odbrana komandanta Nasera Orića koja je na posljednjem ročištu ispitivajući zaštićenog svjedoka O1, dokazala da lažni svjedok upravo i jeste lažni svjedok i ništa drugo. Dokazalo se kro mnoga pitanja i odgovore da “svjedok” O1 uopšte ne raspolaže bilo kakvim informacijama iz tog perioda koje bi mogle ugroziti slobodu i čast komandovanja Nasera Orića. Takođe, “svjedok” O1 u više navrata je kako smo i pisali o tome, pokazao svojom nesigurnošću da uopšte nije siguran ko mu je bio nadređeni i kome je bio u službi s obzirom da je tvrdio da je bio pripadnik ARBiH tokom agresije.
Takođe, “svjedok” je u više navrata mijenjao imena nadređenih te na taj način dokazao dodatno da svoje lažne izjave nije pripremio baš na najbolji način. Mijenjao je tako “svjedok” imena pa čak i imena tzv. žrtava za koje se navodno i krivo terete Naser Orić i Sabahudin Muhić.
.
Na samom početku, odbrana Nasera Orića predočila je dokaze o kriminalnim radnjama zaštićenog “svjedoka” što dovoljno govori da O1 uopšte ne može biti shvaćen ozbiljno niti da njegove izjave mogu imati bilo kakav vid ozbiljne težine. Zaštićeni O1, svoj život je proveo varajući ljude, varajući državu, čineći mnoga kaznena i prekršajna djela ali takođe i krivična zbog čega je bio 11 puta pravosnažno osuđivan.
.
5683a347-7a60-4c6a-8bf0-0b0c0a0a0a64-img-7909-718x446Sutra, 08. marta 2016. godine, nastavit će se ispitivanje lažnog svjedoka tužilaštva O1 prilikom čega ćemo biti prisutni i ovaj put kako bi građanima u detalje prenijeli sve detalje u onom obliku u kojem se budu odvijale u sudnici.
.
Ovaj svjedok je zaštićen od javnosti, te je zaista pored toga bilo bespotrebno njegovo svjedočenje iz Srbije tačnije iz Beograda. Očito je da je lažni svjedok već duže vremena u Srbiji te da je pripreman na ko zna kakve načine da svjedoči na način na koji to radi. Na njegovu žalost a na radost ISTINE i pravde, ovaj “svjedok” nema dovoljno koncentracije da bi mogao lagati satima bez odavanja svoje nesigurnosti. Istina, da je bio tako dobar prevarant i kriminalac, ne bi bio osuđivan 11 puta, što dovoljno govori da je ili potplaćen ili materijalno i psihički nestabilan.
Za informaiju građanima, otpužnica protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića, temelji se upravo na navodnim izajavama ovog zaštićenog “svjedoka”. Tužilaštvu je ovaj svjedok bio ključni te su optužnice podignute na osnovu njegovih izjava koje su dokazano već, više kontradiktorne i lažne nego bilo šta drugo.
.
Dođite sutra na ročište koje počinje sutra 08. marta u 9:00 sati i uvjerite se sami u nesigurnost, laži, podmetanje, prevaru i izmišljanje “svjedoka” O1.
.
Antidayton pokret

 

DANAS NASTAVAK ISPITIVANJA LAŽNOG SVJEDOKA PROTIV ORIĆA
Komentari
Na vrh