Vijesti i reakcije

ARBiH: NOVO HAPŠENJE BRANILACA DRŽAVE

NOVO HAPŠENJE BRANILACA NAŠE ZEMLJE, PRIPADNIKA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e su na području Sarajeva locirali i lišili slobode jednog osumnjičenog, nekadašnjeg pripadnika Armije RBiH.

U interesu istrage i nastavka aktivnosti, tužilaštvo neće u ovom trenutku objavljivati identitet osumnjičenog.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je za vrijeme agresije na RBiH, u svojstvu pripadnika Armije RBiH, na području Sarajeva, počinio navodne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti, civilima i starijim osobama, koji su ostali živjeti na području grada pod kontrolom Armije RBiH.

Osumnjičen je da je, navodno zajedno sa njemu poznatim osobama, na području naselja Alipašino Polje i drugih sarajevskih naselja, vršio nezakonite pretrese i lišenja slobode civila srpske nacionalnosti, muškaraca i žena različite životne dobi, koje su nezakonito zatvorili u improviziranom zatvoru na području naselja Alipašino Polje i drugim objektima na području općine Novi Grad.

Istraga u ovom predmetu odnosi se na navodna ubistva, nezakonito zatvaranje, silovanje, mučenje i nečovječno postupanje sa žrtvama.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u skladu sa zakonom.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

KADA ĆE PRESTATI PROGON I LOV NA PRIPADNIKE ARBiH KOJI SU BRANILI DRŽAVU?

preuzeto: faktor.ba – uredio: antidayton.com

ARBiH: NOVO HAPŠENJE BRANILACA DRŽAVE
Komentari
Na vrh