Feljton

ANTIDAYTON POKRET: OTVORENO PISMO PREDSJEDNIŠTVU BiH I DRUGIM INSTITUCIJAMA!

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIŠTVU BiH i DRUGIM INSTITUCIJAMA!

Otvoreno pismo Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, Uredu Visokog Predstavnika, svim stranim ambasadama u BiH, Evropskoj komisiji, te svim bošnjačkim političkim faktorima u Bosni i Hercegovini.

Nakon današnjeg teatralnog a vidno uznemirenog govora Milorada Dodika u Skupštini takozvane Republike Srpke dužni smo kao građani pozvati sve navedene odgovorne faktore na konačnu reakciju i sankcionisanje navedene ličnosti.

Nije zapamćeno u svijetu da jedan predstavnik ili predsjednik sopstvene države javno negira postojanost iste ili radi sve na njenom isključivom gašenju i uništenju. Milorad Dodik je pred sam govor naglasio da se pozdravlja sa Bosnom i Hercegovinom na egleskom jeziku a pozdravio izlazak tzv. Republike Srpske iz nje, riječima Goodye BiH, welcome RSexit.

Nakon svih nebuloznih ali iskrenih izjava ova je najkontroverznija jer je s namjerom izrečena na engleskom jeziku te smatramo da Milorad Dodik mora biti maksimalno sankcionisan zbog toga.

Takođe u svom govoru osvrnuo se na umanjeno postojanje Srba u Sarajevu spram stanja pred agresiju na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Međutim nije napomenuo, da je većinski broj tih Srba na listama potencijalnih ratnih zločinaca i da se sami i lično drže podalje od Sarajeva. Takođe za ovako sraman pokušaj podvale podsjećamo Milorada Dodika da na prostoru genocidom nastale tvorevine tzv. Republike Srpske u Čajniču nema više Bošnjaka, u Rudom, i da ih gotovo nema uopšte ni u Višegradu, u Prijedoru, u Bijeljini, Bratuncu, Vlasenici, Varcar Vakufu, Banja Luci, pa tako i na Palama, i Lukavici, i stotine gradova i mjesta gdje su Bošnjaci nekada bili čak većina.

Takođe za govornicom Skupštine tzv. rs Milorad Dodik je otvoreno i javno nazvao zločinačkom i takozvanom, Armiju Republike Bosne i Hercegovine. Armiju koja je kao jedina vojna sula bila legitimna u periodu 1992-1995. godine, Armiju koja je nastala pod agresijom na našu zemlju, Armiju koja nema 2000 godina presuda za razne ratne zločine i genocid, Armiju koja je po dužnosti i obavezi branila jedan narod od nestanka i državu od agresije!

Takođe najsramni dio ovog navedenog govora Milorada Dodika je dio o navodnom PODVALJIVANJU GENOCIDA od strane Bošnjaka, što je još jednom javno i otvoreno negiranje međunarodno presuđenog zločina kvalifikacije GENOCID. Za genocid su presuđeni i tzv. vojska tzv. republike srpske, tzv. MUP tzv. republike srpske i političko rukovodstvo stvaralaca tzv. republike srpske.

Smatramo da ako je bilo šta na svijetu podvala, onda je podvala jednom čestitom narodu, hrabrom i ponosnom narodu kao što su Bošnjaci, a to je, da u svojoj avliji imaju paratvorevinu u obliku manjeg entiteta koja je nastala na međunarodno presuđenom GENOCIDU!

Pozivamo, sve bošnjačke intelektualce, da se konačno ujedine, pozivamo sve strane faktore i svu bošnjačku političku elitu, da donesu odluku i dokument o zabrani obnašanja funkcije Miloradu Dodiku kao jednom od tri člana Predsjedništva, da mu se izreknu kazne za negiranje genocida, za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne netrpeljivosti te da ga se sankcioniše i kazni za otvoreni pokušaj destabilizacije države Bosne i Hercegovine kroz mogući oružani sukob.

Količina mržnje, negiranje države od koje dobija novac za posao koji bi trebao da obavlja ali ga ustvari zloupotrebljava, mora već jednom biti zaustavljena. Kao građani i žrtve agresije i genocida ne želimo više slušati provokativne i uvrijedljive izjave osobe koja sjedi u zgradi Predsjedništva i smatra se legitimnim predstavnikom države.

Mi nismo zabrinuti za Bosnu i Hercegovinu. Zabrinuti smo za opstojsnost onih koji budu u mogućem pokušaju otimanja dijela države Bosne i Hercegovine, pratili korake Milorada Dodika. Za nas je Bosna i Hercegovina od Drine do Une i od Save do mora i nikome nećemo dozvoliti da otima ono što smo branili i odbranili životima, mladošću i zdravljem.

Za nas Bosna i Hercegovina u cjelosti i niti ijedan njen dio, NIJE UPITAN. Upitna je tzv. republika srpska kao najapsurdniji projekat koji je preživio na tlu na kojem je počinjen genocid u njegovo ime! U ime tzv. Republike Srpske.

S poštovanjem,

Nihad Aličković
AntiDayton pokret

ANTIDAYTON POKRET: OTVORENO PISMO PREDSJEDNIŠTVU BiH I DRUGIM INSTITUCIJAMA!
Komentari
Na vrh