Vijesti i reakcije

ANTIDAYTON POKRET: OTVORENO PISMO BAKIRU IZETBEGOVIĆU

ANTIDAYTON POKRET: OTVORENO PISMO BAKIRU IZETBEGOVIĆU

NE TREBA MIJENJATI TABLU NA VIJEĆNICI NEGO VAS!

1482592080317Ne želimo Vas tolerisati samo jer ste Bošnjački član Predsjedništva niti Vam podilaziti iz razloga hijerarhije već Vam baš tim povodima želimo reći da mijenjate svoje savjetnike pod hitno ili da počnete razmišljati o onome što govorite a posebno što radite.

Juče ste gostujući na TV1 otvoreno izjavili:
citat:
…TRAŽIM UPORNO OD KANTONA SARAJEVO, GRADA SARAJEVO, DA SE PLOČA NA VIJEĆNICI KOJA OPTUŽUJE ČITAV SRPSKI NAROD ZA NAPAD NA VIJEĆNICU, ZAMIJENE PLOČAMA GDJE BI BILO PRECIZIRANO KO JE TO URADIO…
kraj citata:

Pitamo Vas, da li ste uopšte pročitali natpis koji se nalazi na ploči na ulazu u Vijećnicu? Očigledno da niste, jer na ploči NIGDJE APSOLUTNO NE PIŠE da je Vijećnicu zapalio Srpski narod već SRPSKI ZLOČINCI!

Da bi Vam bilo jasnije morali bi prvo očigledno da znate ono što ne znate, što ne želite da znate ili ste zaboravili, a to je da su Srpski zločinci u prevodu pojedinci, grupacija, formacija, frakcija ili dio Srpskog naroda što znači da ne predstavljaju nužno cjelokupan Srpski narod na planeti ali predstavljaju sav teroristički i zločinački dio tog istog naroda koji se okrenuo protiv jedinstvene 177. članice UN-a, Republike Bosne i Hercegovine.

Takođe Bakire Izetbegoviću, taj isti narod i prihvaćeni i među Srpskim narodom izabrani predstavnici tog naroda su osnovali protuustavno “Skupštinu Srpskog naroda Bosne i Hercegovine” 1991. godine, koji je takođe formirao i paravojsku Srpskog naroda nazvavši je tzv. Vojskom Republike Srpske.

Dakle Vijećnicu nisu zapalili vanzemaljci niti usputni prolaznici niti strani trgovci niti turisti ni posjetioci grada Sarajeva nego upravo najveće kukavice tj. teroristi iz Srpskog naroda.
Svuda je dakle korišten prefiks SRPSKI pa čak i onda kada je granatirano, paljeno, pljačkano, protjerivano, silovano i ubijano ali kada to treba zapisati tako onda taj prefiks treba izostaviti?!

Dok Vi godinama klimate glavom kada se pojedinac iz Bošnjačkog naroda naziva Bošnjačkim ili Islamskim teroristom, drugi narodi svojim teroristima iz naroda peru ruke preko Vama sličnih.

Ovim putem Vas pozivamo, građanski, patriotski, ljudski i moralno u svrhu čuvanja istine i tačnosti historijskih fakata da odustanete od Vaše samovolje i inicijative i Vašeg potraživanja jer u protivnom direktno učestvujete u negiranju dokaza koji su sarajlijama jako dobro poznati.

Da li znate da na svim tablama masakara u Sarajevu piše:
“Dana tog i tog Srpski teroristi su ispaljenom granaton na ovom mjestu ubili 5, 10, 20, 50 i više građana opkoljenog Sarajeva”?!
Da li nakon Vaše inicijative treba mijenjati i te table jer nakon Vijećnice ne bi postojao nijedan osnov zbog kojeg i sve druge table koje svjedoče istinu ne bi morale biti promijenjene?!

Da li mislite zaista da nas sve možete zatrpati tržnim centrima, novim naseljima, centimetrima autoputeva i sličnim stvarima kako bi zaboravili prošlost? Ne možete i nemojte ni pokušavati. Nisu svi spremni prodati svoje dostojanstvo i krv za izmjenu historijskih fakata. Nisu svi spremni prodati svoje rovovske dane i noći za Vaše kompromise! Nas ne možete kupiti, ne možete imati i niko našu borbu za očuvanjem istine prošlosti ne može narušiti bilo kakvim izjavama ili ponudama. Odani smo državi, građanima i pokretu.

nihad_alickovic_rsaZa kraj, poručujemo Vam da nećemo dozvoliti izmjenu natpisa na tabli Vijećnice, i da ćemo i po cijenu krivičnih prijava lično ukloniti svaku zamjensku tablu koja bude postavljena.
Nećemo dozvoliti prekrajanje historije preko naših leđa bar sve do kada postoje živi svjedoci opkoljenog Sarajeva i izvršene agresije.

Vi kao predstavnik bošnjačkog naroda trebate da iskazujete stav a ne da prihvatate kompromise na štetu naroda koji predstavljate. Odužite se već jednom žrtvama agresije i genocida i uradite nešto konkretno. Pokrenite reviziju tužbe ali ne iz kurtoazije i u startu već osuđenu na gubitak spora već reviziju i tim koji će istinom i svjedočeći o istini, pružiti mali dio satisfakcije žrtvama a državi osigurati sredstva odštete koja našu zemlju sljeduju.

Postanite konkretni a ne kompromisni, postanite napokon predstavnik svog naroda a ne saradnik političara sa sumnjivim prošlostima susjednih zemalja.

U ime AntiDayton pokreta
Nihad Aličković
24.12.2016. – Sarajevo

ANTIDAYTON POKRET: OTVORENO PISMO BAKIRU IZETBEGOVIĆU
Komentari
Na vrh