Obavijesti

ALIČKOVIĆ: USKORO BI MOGLI IMATI PRVI PROCES ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA

ALIČKOVIĆ: USKORO BI MOGLI IMATI PRVI PROCES ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA

USKORO BI MOGLI IMATI PRVI PROCES PRED SUDOM BiH ZA NEGIRANJE GENOCIDA, PO KRIVIČNOJ PRIJAVI KOJU JE PODNIO NIHAD ALIČKOVIĆ U FEBRUARU PROŠLE GODINE!

Danas 28.02.2023. godine oko 14:00 sati Nihad Aličković bio je u prostorijama SIPA-e gdje je dao izjavu na navedene okolnosti. Radi se o tome da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine naložilo istragu SIPA-i po krivičnoj prijavi koju je podnio protiv Momčila Antonića donedavno poslanika u Skupštini tzv. rs koji je za skupštinskom klupom 08.02.2022. godine otvoreno i javno negirao počinjeni i presuđeni genocid nad Bošnjacima u Srebrenici te podrijekivao druge da učine isto!

“Ja sam nekoliko dana nakon toga podnio krivičnu prijavu i predao dokazni materijal tj video snimak njegovog izlaganja u Skupštini gdje navodi da “on smatra i kaže da u Srebrenici nije bio genocid” što je otvoreno i javno kršenje donešenog zakona o negiranju genocida!” Aličković:

Do sada i do juče Tužilaštvo BiH odbilo je 27 podnesenih prijava za negiranje genocid, međutim ova moja/naša je prošla jer se protiv video snimka ne može protiviti jer nema nikakve nedoumice!

“Dakle, nadam se da će uskoro SIPA po nalogu Tužilaštva ispitati i Momčila Antonića te ekspresno otvoriti taj predmet i osuditi Antonića na određenu kaznu za kršenje ovog zakona.

To bi konačno otvorilo vrata kažnjavanju negatora genocida te bi Tužilaštvo na taj način konačno počelo reagovati na ove prestupnike.

Nadam se da ćemo kao kolektiv upisati ovaj prvi predmet i prvu presudu na ime jednog od negatora genocida i s tim negiranjuma završiti priču. Pa onda bujrum, kome je do kazni, zatvora i sankcija neka slobodno negira šta god želi.” Aličković:


Momčilo Antonić
Rođen: 12.10.1991. godine u Banja Luci
Zanimanje: VSS
Poslanik Narodne Skupštine Republike Srpske
Stranka: SNSD (Savez Nezavisnih Socialdemokrata)

AntiDayton pokret

ALIČKOVIĆ: USKORO BI MOGLI IMATI PRVI PROCES ZBOG NEGIRANJA GENOCIDA
Komentari
Na vrh