Feljton

ALIČKOVIĆ: MILORADE, NAŠIM VENAMA ODAVNO NE TEČE KRV

ALIČKOVIĆ: MILORADE, NAŠIM VENAMA ODAVNO NE TEČE KRV

Milorad Dodik se trenutno nalazi u najvećem razočaravajućem političkom padu u tzv. republici srpskoj.

Naravno, kada srpski politički faktori dođu u situaciju pada, tada se politički povratak gradi preko Bošnjaka i bošnjačke historije i bošnjačkih žrtava. Takvu smo priču imali kada se na politički vrh vratio Aleksandar Vučić svojim nastupom u Potočarima odakle je u Srbiju otišao kao navodna žrtva zbog navodnog pokušaja ubistva. Njemu je uspjelo.

Takođe svaki politički faktor iz tzv. rs-a kada dođe u klimavu poziciju, tada svojim izjava preko bošnjačke linije pokušava pokazati svoj prosrpski patriotizam i izdizati se iz blata u kojem se nalazi.

To se upravo dešava sada, kada kompletna politička struktura u tzv. rs-u pokušava sebi osigurati poene za naredne izbore zbog odluke Valentina Incka, zbog donešenog zakona, sada bi da srbuju i pokazuju pored izgovorenih prijetnji i silu.

Neće oni proizvesti oružani sukob, njima to nije u cilju jer su jako dobro svjesni da je to smrtna presuda za taj okupirani dio BiH i da je to njegov kraj za najviše mjesec dana. Ali zato pokušavaju da nas stave u situaciju da mi prvi reagujemo kako bi oni imali argumente kako je BiH neordživa zemlja i kako oni moraju izaći iz nje. Kome se izlazi iz nje može samo na traktoru, to je sve ali ni saksiju zemlje iznijeti ne može.

Ono što mene frapira je to slijepo slijeđenje jednog diktatora entiteta koji se zove Dodik. Koji se od 2006. godine satire od tog nekog prosrpskog patriotizma a ustvari njime ne daje ni vrapcima mrve da jedu.
U šta vi slijepci gledate? Šta je to Dodik dao, uradio, napravio? Sa toliko priče da je napravio 30% od izgovorenog tzv. rs bi bio Monte Carlo do sada a ne šupetina i rupa koja je presijana kostima ukopanih Bošnjaka i mnogim još uvijek skrivenim kostima koje čekaju da budu pronađene. Je li vi shvatate, da vi nemate da jedete, da nemate ništa? Da Dodik nije dva šarafa zavrnuo u taj takozvani entitet? Nešto sitno novca uloženo je u Banja Luku, a koliko mu je to vode pilo vidjeli smo na zadnjim izborima. Nešto malo novca u tzv. iStočno Sarajevo, nešto malo u Bijeljinu i to je sve.

Mi smo svjedoci toga. Idemo širom BiH i obilazimo gradove, sela, mjesta, općine i zaseoke, vidimo kako se živi, kako i Srbi u toj šupi žive.

Uostalom, gdje je taj patriotizam pro tzv. rs o koji se on toliko sapliće kada desetine hiljada stanovnika, Srba iz njega RADI po federalnom entitetu jer nemaju za pekare u svom.

Zar to niie dovoljno?

Satraste se od priče o tzv. propatriotizmu tzv. rs level, a tražite selameta i hljeba po Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Bihaću itd itd…

Odlučite se, ili, ili…

Dodik je rješenje vaših problema onda kada ga se riješite…

Taj čovjek vas je u crno zavio, nabio vam lažni pro tzv. rs patriotizam pod nos a sve je ostalo dao svojoj djeci dok vi gledate iz Lukavice na svjetla glavnog grada države Bosne i Hercegovine i satirete se da u njemu nađete posao. Čak ga i dobivate masovno.

Nema hljeba u tzv. rs-u svi to znamo, a od have se ne živi. Ne živi se ni od onoga što vam Dodik i ostali političari iz tzv. rs-a guraju pod nos jer oni su osigurani, imaju plate od 3000, KM do 7,000 KM i ne sekiraju se što vam majke i očevi rintače za par stotina kojima vaši predstavnici brišu pozadinu.

Dodik je taj koji je najviše narušio tzv. rs-u. Uz sve to, taj dio zemlje, trese se svakodnevno i podrhtava zbog silnih ukopanih kostiju žrtava, zemlja je krvlju šehida i žrtava natopljena i prirodno je i za očekivati da ona za one koji to slave ne može biti ni plodna ni sretna.

Nama je sveta, nama je bol i rana, nama je nešto drugo nego vama. Iako se po vama zove, ali našom krvlju je stvarana i svaka ta žila u zemlji je nasa vena i kapilar bez kojeg niti želimo niti možemo a niti ćemo živjeti niti je se odreći, to neka vam je jasno.

Nama tzv. rs ne znači ništa, ali nam znači tlo koje je okupirano tim nazivom, i nikada ga se nećemo odreći ma kakvi zakoni i pritisci bili doneseni i izneseni.

Miloradu Dodiku definitivno poslije svega pa i poslije otkaza koji bi kao sebi da da, ostaje slobodan još mikrofon pod šatorima. Tu vjerujem da vam je zabavan jer kako ne bi bio zabavan i smiješan neko ko “pjeva” u mikrofon ko sluha ima koliko i moja veš mašina.

Tako da mi smo tu, spremni za sve vaše odluke, namjere, naume, pokušaje itd… NE SPAVAMO, ne želimo kap ničije krvi, ne želimo nikome zlo, ali nemojte o našoj krvi više sanjati, mi krvi odavno više u venama nemamo. Svu krv ste nam uzeli 1995. godine, tada ste je isisali do zadnje kapi. Našim venama sada teče samo prkos, snaga, vjera, iskustvo, edukacija, ljubav, patriotizam, sjećanja, historija ali i oprez!!!

MI ODAVNO NE SPAVAMO VIŠE NA DVA OKA!

Nihad AličkovićAntiDayton pokret

ALIČKOVIĆ: MILORADE, NAŠIM VENAMA ODAVNO NE TEČE KRV
Komentari
Na vrh
X
X