Feljton

ZATOČENICI SVETOSAVLJA ILI ZAŠTO ŽALIM RADOVANA I SRBE

 

Zašto žalim Radovana i Srbe? Nakon presude četničkom zločincu koje nije adekvatna, nije pravedna a niti bilo koja zemaljska kazna bi to uopšte mogla biti, ja Fahrudin Farko Bezdrob istinski žalim Radovana i Srbe. Žalim ih jer su oni ustvari zatočenici – ZATOČENICI SVETOSAVLJA!

Srbi su narod koji je napustio pravoslavnu vjeru i postao svetosavski narod, o dokazima ne bih njih je na hiljade, a najupečatljiviji je da ćete bilo kojeg Srbina čuti kako psuje sve zakonike osim sv. Save.

Svetosavljem i njegovom zaostavštinom Srbi imaju istinski strah od Islama ali još veći im je strah povratak u pravoslavlje jer povratkom u pravoslavlje Srbi bi ostali bez jedinog oružja kojim trenutno raspolažu-LAŽ! LAŽ je jedino srpsko oružje i ogromna greška je misliti da to oružje dolazi sa Dobricom Ćosićem ili bilo kojim SANU-om, LAŽ kojom se Srbi hrane potiče iz XII vijeka i sv. Save.

ЗАКОНОПРАВИЛО СВЕТОГ САВЕ О МУХАМЕДОВОМ УЧЕЊУ

…И до сада постоји служба измаилћанска која држи и вара људе, то јест вера срацинска која је претеча Антихриста… А од тог времена па до сада код њих узрасте лажни пророк по имену Моамед који је, разговарајући са Јеврејима и са хришћанима, тојест са аријанима и несторијанима, одасвуд црпео зло: од Јевреја пак једноначелство, а од аријана Реч и Дух – оба створена; од несторијана човеколатрију. А поштује Стари и Нови завет. Тако, разговарајући и са неким аријанином монахом, створи своју јерес. И под изговором да се држи боговерја, присвојивши срацински народ, проповедаше да је Писмо с неба од Бога снесено на њега. А списи какве је у његовим књигама исписао достојни су смеха… Свети Сава је у Законоправило унео, сем напред изложеног списа о измаилћанској вери и ”Чин који се врши над онима што се од Сарацина обраћају чистој, истинитој хришћанској нашој вери”.

…А постоји и проклетство срацина овако:

Ја тај и тај, рекав име, данас од Срацина приступајући хришћанској вери ни из какве нужде или беде, нити сапреваром или са лицемерјем, него из све душе и срца чиста и искрена, љубећи Христа и веру Његову, одричем се све вере срацинске и проклињем Моамеда који се и Мухумет зове, кога Срацини поштују као апостола и Божјег пророка.

Проклињем Алима зета Моамедова по кћери, и Апупикерта и Вукикера, и Умара и Талхана и Апупакра, Садикина и Мавију и Зупеира и Авделана и Зеита и Изита и Саита и Утмана и све остале сувернике и сараднике и наследнике Моамедове.

Проклињем Задизу и Аисеју и Зејнепу и Омелтуну – прве и најскврнавије од жена Моамедових; и Фатуману кћер његову.

Проклињем звани Куран, односно читав спис Моамедов, који лаже кад говори да га је архангел Гаврило њему снео. И читаво учење и законе и потајена казивања и тајне и предања и хуле његове.

Проклињем рај Моамедов у којем ће, каже, бити четири реке: једна, чисте воде што се не мути; друга, млека што не мења сладост своју; трећа, вина слатка и, четврта, меда процеђена. А доћи ће, [каже], и дан у којем ће одредити да пет хиљада година пребивају у рају Срацини са својим женама, који ће живети телесно и скврно, и под хладовином неких дрвета која се називају сидри и талех јести месо од птица које зажеле, и плод свакојаки; пити чисту воду са извора и потока Зингивер, званог Салсавила; и бити служени вином захватаним са извора званог Стеним. Мушкарци и жене ће растом тада досезати небеса, а срамни удови – 40 лаката, спајајући се ненасито пред Богом, јер се Бог, рече, не посрамљује.

Проклињем анђеле којима је Моамед дао имена: Арета и Варота и Тазафа и Марува, за које измишља да су од частних Божјих.

А уз њих проклињем пророке и апостоле што их је изумео, а то су: Худ и Залет и Салех и Соаип и Едрис и Доалифил и Локман.

Проклињем и сва сведочанства Моамедова, која из Старог писма, тобоже, преузе, изопачавајући их и хулећи и мноштво лажи говорећи против Ноја н Аврама и Исака и Јакова, против Јосифа и Јова и Мојсија и Арона, против Давида и Соломона и Илије и Јоне, против Захарије оца Јована Претече.

Проклињем још све оно што [он] родослови пагански и незналачки о другим Божјим створењима, и о сунцу и месецу, говорећи да су они коњаници.

Проклињем тајно учење Срацина и Моамедово обећање да ће, рече, бити кључар раја и увести у њега седамдесет хиљада праведних Срацина, а грешницима ће судити Бог; на њиховим вратовима биће привезане исписане хартије па ће тако и они ући у рај, назвавши се проштеницима Моамедовим.

Проклињем законодавства Моамедова о браковима и о разрешењу бракова и о очишћењу жена које су учиниле прељубу; и о броју жена и наложница; и сва нечиста учења о томе.

Проклињем Моамедово хуљење које говори да Бог кога хоће вара а кога хоће упућује на добро; и да, ако Бог не би хтео, људи међу собом не би ратовали: него сам Он чини што хоће, и сваком злу и добру он је узрочник, и држи срећу и судбину свих.

Проклињем Моамедову измишљотину која говори да се Господ наш Исус Христос роди од Марије сестре Мојсијеве и Аронове бесемено – од Речи Божје и Духа. И да је, још док је био млад, лепио птице од блата и, дувајући у њих, оживљавао их. И даје слепе исцељивао и мртве подизао; да је, замољен од апостола, испросио од Бога да му спусти са неба трпезу и нахрани их. И да, нити је распет, нити је стварно умро као човек, него само привидно то од Јевреја претрпео. И да се, упитан од Бога да ли је себе назвао Богом у свету, одрекао, говорећи: ‘Па Ти све сазнајеш и знаш да се не назвах Богом ни сином Твојим, јер сам слуга Твој и не стидим се да то кажем’.

Проклињем учење Моамедово, које говори: Христос није син Божји, већ апостол и пророк, јер Бог рече да нема заједничара и сви који Христа чине Његовим заједничарем биће мучени у паклу огњеном.

Проклињем измишљотину Моамедову у којој рече да ће молитвени дом Божји бити онај који су [основали] Аврам и Измаил у месту званом Вакха, које се и Мека зове, што означава поклониште уочавања и наређује да, ма где да буду и моле се, своја лица окрећу на ту страну.

Ovo su samo neke od laži na kojima počiva srpska historija i oni kao narod nama danas poznat, a zbog svega ovoga kao istinski vjernik istinski žalim ove zaluđenike.

ALI OSUĐUJEM I GLASNO TRAŽIM OD LJUDI KOJI VODE OVU DRŽAVU DA OKARAKTERISE SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU KAO GENERATORA SVIH ZLOČINA, SVIH GENOCIDA I AGRESIJA NA RBiH.

Fahrudin Bezdrob

Fahrudin Bezdrob

Kažu (a ne lažu) da bez istine nema pomirenja – i neće ga biti, a istina je da su od svih jedanaest genocida nad mojim narodom svih jedanaest kretali od SPC. Istina je da niti Draža Mihajlović iz prošlog, a niti Ratko Mladić iz ovog rata nisu krenuli u uništenje bez odobrenja patrijarha. Istina je da pravoslavlje to ne odobrava – Palestina vam je živi primjer odnosa pravoslavlja prema Islamu. Istina je da sve dok se SPC kao ovakva ne ukine zbog osude za genocid, neće prestati opasnost od novog genocida.

Srbi se moraju vratiti istinskom pravoslavlju, a sve dok postoji ovakva SPC to je nemoguće. Isa a.s. ili Isus nigdje ne kaže – UBIJ, ZAKOLJI, NOŽ, ŽICA i sl. Šta kaže taj divni naš poslanik Isa a.s? On kaže: LJUBI BLIZNJEG SVOG KAO BRATA!

Gdje u ovoj rečenici samo jednoj danas Srbi sebe mogu pronaći? NIGDJE!

Žalim Radovana i Srbe, jer koliko god mrzio(li), negirao(li) i sta god radio(li) uništava(ju) samo sam(i) sebe i svoj organizam, jer…

JER ONI BOSNU NE MOGU MRZITI KOLIKO JE MI VOLIMO, A SVE DOK JE MI VOLIMO, NJE ĆE I BITI, A I NAS U NJOJ, MA ŠTA I SRPSKI (A BOGA MI I HRVATSKI) FANATICI O TOME MISLILI.

 

ZATOČENICI SVETOSAVLJA ILI ZAŠTO ŽALIM RADOVANA I SRBE
Komentari
Na vrh
X