Vijesti i reakcije

UKRADENO ORUŽJE IZ KASARNE OSBiH

BILEĆA: UKRADENO ORUŽJE IZ KASARNE ORUŽANIH SNAGA BiH

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prilikom vršenja svojih redovnih zadaća fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima kasarne TZV. “Bilećki borci” u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OSBiH od za sada nepoznatih počinitelja.

Odmah po saznanju za ovaj vanredni događaj na mjesto događaja upućeni su pripadnici vojne policije OSBiH, radi osiguranja uvjeta za provedbu istrage.

Tom prilikom je izvršen i vanredni nadzor kvantitativnog stanja materijalno tehničkih sredstava (MTS-a) u tom objektu, gdje je utvrđen nedostatak određenih količina MTS-a:

– 6 kom pištolj MAKAROV 9 mm,
– 8 kom pištolj APi M84 7,65 mm,
– 8 kom okvira malih za APi M84 7,65 mm,
– 8 kom okvira velikih za APi M84 7,65 mm,
– 3 kom okvira za pištolj MAKAROV 9.

Trenutno su u toku istražne radnje po nalogu tužioca Tužilaštva BiH koju provode pripadnici vojne policije OSBiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA (terenski ured u Mostaru) i Policijske postaje Bileća – MUP Republike Srpske.

Uporedo s tim, a po Zakonu o odbrani BiH, Zakonu o službi u OSBiH kao i važećim podzakonskim aktima, OSBiH su odmah putem linije vođenja i zapovijedanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju disciplinsku odgovornost vojnih osoba u vršenju vojne službe u OSBiH.

Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o rezultatima istih, saopćeno je iz Ministarstva odbane BiH.

preuzeto: faktor – uredio: antidayton

UKRADENO ORUŽJE IZ KASARNE OSBiH
Komentari
Na vrh