Obavijesti

UBIJENI SU NA SANKANJU TOKOM OPSADE SARAJEVA

12575979_10207317347784831_537483713_n.
Na današnji dan 22. januara 1994. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje u C fazi granatom sa srbočetničkih položaja, agresor je ubio šest malih ljiljana ovog grada. Na istom mejstu, teže i lakše ranjeno je još šest mališana.

3Da agresor nije imao milost prema građanima Sarajeva pa ni prema djeci, dokazuje i današnji datum kaka su agresorske granate padale i ubijale kukavički sve što se u opkoljenom gradu kretalo.
Na današnji dan, izašli su iz kuće u nadi da će dan provesti u sreći, s osmijesima na licima kako bi snježni dan proveli što sretnije. Njihovu radost prekinula je granata oko 13:40 koja je taj dan grad Sarajevo zavila u tugu i bol.

Danas, cvijeće su položili predstavnici Skupštine Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad Sarajevo, Udruženje roditelja ubijene djece Sarajevo, mjesna zajednica C faza, AntiDayton pokret te i roditelji ubijene djece.
.
1Tuga i bol na licima roditelja, preživjelih i komšija se nije mogla sakriti. Šest mališana koji su danas trebali biti odrasli ljudi, biti dio izgradnje naše zemlje i dio budućnosti i prosperiteta danas leže ukopani u temelje opstojnosti naše zemlje te njihovi mladi životi nikada ne smiju biti zaboravljeni. Polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje odana je počast ubijenoj djeci grada Sarajeva. Na ovo mjesto 22. januara 1994. godine pale su tri granate od čijih su eksplozivnih dejstava ubijeni:

Jasmina Brković (1989), Mirza Dedović (1986), Admir Subašić (1986), Danijel Jurenić (1983), Indira Brković (1982) i Nermin Rizvanović (1981).

Oni nisu poginuli, oni nisu nastradali, oni su hladnokrvno i kukavički UBIJENI i to historija i građani moraju da pamte.

DA SE NIKADA NE ZABORAVI I NE PONOVI AGRESIJA I GENOCID! NEMA ZABORAVA, NEMA OPROSTA!

AntiDayton pokret

UBIJENI SU NA SANKANJU TOKOM OPSADE SARAJEVA
Komentari
Na vrh