Obavijesti

SRETAN 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI RBiH

ŽELIMO VAM SRETAN 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE
.
LOGO-1Poštovani građani u našoj zemlji i izvan nje, želimo Vam SRETAN 1. MART, Dan nezavisnosti naše lijepe Jedne i Jedine Republike Bosne i Hercegovine.
.
Na današnji dan, sjetimo se prije svega, minutom šutnje, fatihom, dovama i molitvama, svih onih koji su dali svoj život za opstojnost naše zemlje. Sjetimo se svih onih koji su položili svoje živote da bi odbranili nezavisnost naše države.
Sjetimo se svih branilaca, šehida, majki i sestara koji nisu dozvolili porobljavanje naše zemlje kako bi se u njoj još veći zulum činio nego što je počinjen.
Sjetimo se svih žrtava agresije, žrtava genocida. Odajmo počast i poštovanje onima koji danas nisu među nama i čuvajmo sjećanje na njih jer oni su naš amanet, oni su temelji našeg opstanka, oni su naša vječna opomena da se država i narod brane životom ako zatreba.
.
Sjetimo se svih invalida, svih onih koji su dali svoje dijelove tijela kako bi Bosna danas još disala. Ne smijemo zaboraviti nikada one što jurišaše prvi na linije odbrane, na linije bedema kako bi agresorima rekli NE U MOJU BOSNU, NE PREKO MOJIH LJILJANA!
.
Sjetimo se, porodica šehida i porodica palih branilaca. Sjetimo se djece šehida i palih branilaca naše zemlje.
.
Čuvajmo nezavisnost naše zemlje. Ne dozvolimo nikada da nametnuto unutrašnje uređenje naruši njenu nezavisnost, njene državne granice. Dužni smo da je branimo, dužni smo da je čuvamo mi samo nju imamo.
.
Okačite svoje ljiljane na prozore, ponosno, časno i dostojanstveno, baš onako kakva je i naša odbrana bila.
.
Zahvaljujemo se svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine za odbranu naše zemlje!
.:
SRETAN VAM 1. MART DAN NEZAVISNOSTI NAŠE ZEMLJE!
.

S poštovanjem,
.
AntiDayton pokret

SRETAN 1. MART, DAN NEZAVISNOSTI RBiH
Komentari
Na vrh