Vijesti i reakcije

SRAMNO: SUD U HAGU ODBIO ZAHTJEV ZA REVIZIJU

SRAMNO: SUD U HAGU ODBIO BH ZAHTJEV ZA REVIZIJU

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH purotiv Srbije. Saopćeno je to članovima Predsjedništva BiH pismom, koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Međunarodni sud pravde u Haagu Međunarodni sud pravde u Haagu
– U vezi s mojim pismom od 24. februara 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom “Aplikacija za reviziju presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)” – stoji u pismu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak sazvali su za poslijepodne vanrednu konferenciju za novinare u Banjoj Luci.

Javnosti će se, kako je najavljeno iz njegovog kabineta, poslijepodne u zgradi Predsjedništva BiH obratiti i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

preuzeto: faktor.ba

SRAMNO: SUD U HAGU ODBIO ZAHTJEV ZA REVIZIJU
Komentari
Na vrh