Septembar, 2014.

SARAJEVO

12. septembar, 2014.

Dana 12. septembra 2014. dostavljen i predat preostali dio humanitarne pomoći koji je iz Danske od strane Generacije-X stigao u Sarajevo na adresu AntiDayton pokreta.
Preostali dio pomoći koji je Generacija-X prikupila uz pomoć dobrih ljudi iz Danske predat je herojima borbe za bosanski jezik, tačnije roditeljima iz Konjević polja.

U ovoj za sada posljednoj turi predato im je 4-5 kolica (civara), te sedam lopata i desetak četkanih metli za grube radove. Uz to, predato im je i nekoliko paketa garderobe, te par paketa hrane i higijenskih sredstava te pelena za bebe i dječije garderobe!

Takođe uz sve nabrojano predato im je 25 paketa sredstva za dezinfekciju prostora za one koji su pretrpjeli poplave.
U proteklim danima kada su se desile nove poplave nekoliko kuća naših heroja iz Konjević polja je opet djelimično poplavljeno, te je pomoć i ovaj put stigla u pravo vrijeme.

S obzirom da roditelji Konjević polja nemaju nikakvu podršku vlasti tzv. šumske republike, oni su osnovali sami svoju civilnu zaštitu, te će se na taj način moći brže i lakše, a i djelotvornije organizovati u slučaju prirodnih nepogoda ili bilo koje druge opasnosti.

Zahvaljujemo se dobrim ljudima koji su obezbijedili pomoć ugroženima od poplava. Zahvaljujemo se članovima AntiDayton pokreta, te članovima i osnivačima Generacije X.

Na vrh
X