Obavijesti

OPET OŠTEĆENA STATUA RAME OSMANOVIĆA

Nakon što je prije dvije godine državljanin Republike Hrvatske bio uhapšen zbog sumnje u činjenje krivičnog djela oštećenja skulpture Srebreničanina Rame Osmanovića koji doziva svog sina, autora Mensuda Keče, to se dogodilo i sinoć od strane NN osobe.

Skulptura-instalacija “Nermine, dođi!”, koja se nalazi u Velikom parku u Sarajevu, oštećena je tokom protekle noći od strane NN osobe.

“Tom prilikom je otkinuta ruka spomenika”, potvrdila je za FENA-u glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija. MUP KS je dojavu da je spomenik oštećen dobio u 01:00 sat poslije ponoći.

“Obavljen je uviđaj, obaviješten je tužilac i traga se za počiniocem”, kazala je Kuldija.

Kada je riječ o događaju prije dvije godine tada je Državljanin Republike Hrvatske K.L. (1994.) bio uhapšen zbog sumnje u činjenje krivičnog djela, zbog oštećenja ove skulpture.

Nakon ispitivanja, tada je utvrđeno da uhapšeni navodno nije imao namjeru oštetiti skulpturu, kao i navodno da nema elemenata vandalizma, jer su određeni svjedoci tvrdili da se uhapšeni želio samo fotografirati pored skulpture, te da je navodno slučajno došlo do oštećenja.

AntiDayton pokret

OPET OŠTEĆENA STATUA RAME OSMANOVIĆA
Komentari
Na vrh