Oktobar, 2013.

SARAJEVO

05. oktobar, 2013.

Protest se zbio 05.10.2013. a koji su naravno svi mediji izignorisali. Razlog protesta je bio sto se popis stanovnistva pretvorio u pravi cirkus, a ne u ono u šta je trebao da se pretvori! Nadati se je da ćce rezultati popisa izaći u obliku koji nije modificiran, a u šta čisto sumnjamo! Bez obzira svoju dužnost i kao građani i kao Pokret uradili smo i pronijeli smo transparent kroz centar Sarajeva!

SARAJEVO

09. oktobar, 2013.

Zlatište je lokacija iznad Sarajeva sa koje se Sarajevo grad vidi kao na dlanu! Četri godine Sarajevo je neprestano granatirano sa te lokacije odakle su takođe i djeca ubijana snajperima! Politička elita tzv. “republike srpske” je pokušala u dogovoru sa izdajničkim strankama tzv. “federacije” da dođe do dijela teritorija koji se nalazi na Zlatištu, a pripada tzv. “federaciji” i da na njemu naprave spomen obilježje “ubijenim srpskim civilima” 92-95. tačnije krst od 25 metara i spomen crkvu za one koji su skoro 1500 dana bezočno pucali po nedužnom stanovništvu Sarajeva!

AntiDayton je digao glas protiv toga od prvoga dana i posjetili smo Zlatište i ostavili jasnu poruku!

SARAJEVO

24. - 26. oktobar, 2013.

Dana 24.10.2012. smo posjetili Konjevičane ispred OHR-a i na njihov šator postavili transparent podrške na kojem piše “STIDITE SE!” koji je namijenjen OHR-u.

      Dana 26.10.2013. smo kao pokret AntiDayton odveli djecu Konjević polja u kino Cinema City Sarajevo. Animirani film je bio odličan, a djeca su uživala, a i mi stariji! Bilo je lijepo za promjenu odvesti djecu u kino i malo im promijeniti na trenutak sliku realnosti u kojoj žive!

Na vrh
X