Satira

NA KAHVI SA MILORADOM – HOĆE LI BITI REFERENDUMA?

Nakon par godina naš dopisnik je obavio još jedan intervju sa predsjednikom manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, gospodinom Miloradom Dodikom.

Najzanimljivije djelove iz ovog intervjua Fahrudina Bezdroba sa predsjednikom Dodikom možete pročitati u nastavku, a kompletan intervju pogledati na BPK- Bosnjačkom Prvom Kanalu (Bujrum Pogledati u K….)

Fahrudin Bezdrob

Fahrudin Bezdrob: Predsjedniče, nakon našeg prošlog sellama da se sad pozdravimo sa POMOZ BOG?!

Milorad Dodik: – Bog ti pomogao junače!

Fahrudin Bezdrob: Predsjedniče …

Milorad Dodik: Da te prekinem, ti si iz AntiDaytona, za tebe slobodno samo Mile!

Fahrudin Bezdrob: Šta bi to trebalo značiti?

Milorad Dodik: Pratim ja vaš rad…posebno onog malog zalickanog Nine, i jako mi se sviđa to što radite – na kraju krajeva, zar to ne pokazujem i djelima? Već duže vrijeme planiram da stupim s vama u kontakt i provjerim kako postati član vašeg pokreta. Životna mi je želja da za života urušimo Daytonski mirovni sporazum i uništimo ovo Radovanovo kopile nastalo iz braka sa Slobom.

Fahrudin Bezdrob: Samo malo …sad ste me ostavili bez teksta, a uvjeravam Vas da se to rijetko desava. Želite reci da sva priča oko referenduma je ustvari priča oko unistenja tzv.”Republike Srpske”?

Milorad Dodik: Dragi Fahro iznenađujete me! Zar je nisam ekonomski i socijalno već uništio? I to što zelim i pravno je samo nastavak te priče! Naravno da želim da je srušimo i da napokon počnem ubirati finansijski dio kolača iz cijele BiH, a ne samo ove vukojebine koju smo dobili u Daytonu.

Fahrudin Bezdrob: Mile, a šta je sa pricom da je ovaj referendum samo uvod u sljedeći o otcijepljenju?

Milorad Dodik: Koje otcjepljenje? Ne budite naivni, pa da budem “drugi u gradu, a mogu biti prvi u selu”. To što padate na priče Vučića i Dačića je vaša krivica, ja ih ne zarezujem ni pet posto, pa nisam ja ludi Radovan da pustim da mi Sloba komanduje. Ja ne jebem Putina, a da mi se fućka šta ‘oće Vučić.

Fahrudin Bezdrob: Pa dobro nije to samo priča Vučića, to su zelje i Vaše opozicije u manjem BH entitetu?

Milorad Dodik: Vi Bošnjaci baš nikad pameti doći, da je po vama i da vam nije mene vi ne biste više ni glave na ramenu imali. Koja opozicija – ONI ČETNICI?!

Fahrudin Bezdrob: Nećete valjda reci da vam je komplet opozicija četnička?

Milorad Dodik: Jok eto oni su Gandijevci. Čović i Bosić cijeli rat bili u četnicima i SDS-u, Ivanić četnik sa dna kace, onaj ludi Krsmanović koji je u Foči pobio više Bošnjaka nego što danas u Foči ima povratnika izađe kod Senada na FACE TV i kaže: “DODIK JE SELJAČINA!” i vi mu namah oprostite sve poklane Bošnjake i namah bi ga sebi za predsjednika. Pa vi se nikad nećete dozvati pameti! Ko je prvi bio protiv “RS”? DODIK! Ko je prvi Srbin koji je rekao da je u Srebrenici bio genocid? DODIK! Ko je uništio “RS” finansijski? DODIK! Ko Srbe pravi budalama?DODIK! Ko im pravi aerodrome u Trebinju? DODIK (hahhahahhahhahah)! Ko im je prodao sve društveno? DODIK! Ko im je uzeo sve pare od prodatog? DODIK! Ko je prvi Srbin u istoriji koji je Srbe natjerao da se zabave sami o sebi? DODIK! Pa šta više ‘oćete od mene? Da pređem na Islam? Ja poštujem vašu vjeru, čak sam za Ferhadiju i ćilime donirao, ali to nećete doživjeti, ja sam Srbin pravoslavac i ako vam nije dosta što sam vam uništio Radovanovo kopile nastalo u Daytonu – JEBITE SE!

Fahrudin Bezdrob: Priznajem donekle ste u pravu, ali kako komentarišete prijetnje generala Sefera Halilovica da ako se referendum održi da će izbiti rat, zar to nije malo previše igranja sa vatrom pogotovo što su te prijetnje u Srbiji izazvale burne reakcije i ozbiljno shvaćene?

Milorad Dodik: E SAD SE BAŠ JEBITE! Mislio sam da ste ozbiljni, a vi mi spominjete ludog generala koji ne može ni svoje ukućane natjerati da glasaju za njega. Pa više je onaj mali Aličković uradio na rušenju Daytona i pomoći Bošnjacima od sto Sefera. To što on zaziva rat i kao ujeda Vučića, a pušu u istu tikvu samo pokazuje da vas Bošnjake čovjek i dalje može žedne preko vode. Pa vi da imate pameti prije biste izabrali ovog malog nego Sefera…s kim će on ratovati? Čime će ratovati? Dajem vam šansu da pravno uništite “RS”! Imate šansu još uvijek da podignete tužbu protiv Srbije i Crne Gore za genocid, a da ste pametni digli bi je i protiv Hrvatske… jok vi slušate Sefera… sad me baš nervirate, i ovaj intervju ću prekinuti jer ne mogu da vjerujem koliko ste glupi… vama covjek baš sve mora crtati!

Fahrudin Bezdrob: Samo još jedno pitanje za kraj – HOĆE LI BITI REFERENDUMA?

Milorad Dodik: Ja sam svoje rekao – sad je sve do vas!

NA KAHVI SA MILORADOM – HOĆE LI BITI REFERENDUMA?
Komentari
Na vrh