Vijesti i reakcije

MILENKO GOJGOLOVIĆ UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA U LOGORU SUŠICA U VLASENICI

MILENKO GOJGOLOVIĆ UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA U LOGORU SUŠICA U VLASENICI

Osumnjičeni je duži period boravio u inostranstvu, a lociran je i uhapšen prilikom dolaska u BiH

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, u zajedničkom djelovanju pripadnika Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na graničnom prijelazu Karakaj, identificiran je i uhapšen Milenko Gojgolović (64) iz Vlasenice.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je u svojstvu pripadnika tzv. VRS-a, na području općine Vlasenica, u ljeto 1992. godine, u logoru Sušica gdje su bili nezakonito zatočeni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja.

– Nakon lišenja slobode osumnjičeni je predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i uputiti prijedlog za određivanje pritvora. Ovaj predmet značajan je u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja u BiH – saopćeno je iz Tužilaštva.

Navedeni osumnjičeni duži vremenski period boravio je u inostranstvu, u prekookeanskoj zemlji, te je bio nedostupan pravosuđu BiH, a lociran je, identificiran i uhapšen nakon kraćeg boravka u BiH.

– Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i inostranstvu, intenzivno radi na pronalasku i procesuiranju osumnjčenih za ratne zločine koji se nalaze u inostranstvu – navedeno je u saopćenju.

preuzeto: faktor.ba

MILENKO GOJGOLOVIĆ UHAPŠEN ZBOG SILOVANJA U LOGORU SUŠICA U VLASENICI
Komentari
Na vrh