Mart, 2014.

SARAJEVO

24. mart, 2014.

ANTIDAYTON DOBIO NOVU BITKU!!!

Nakon višemjesečnih insistiranja putem medija i putem društvenih mreža, naš trud se isplatio i sretni smo zbog toga, a ovo je još jedan od dokaza da se istrajnost i upornost isplate.

Od aprila 2013. godine pokušavamo doprijeti do svijesti odgovornih da se spomen ploča ubijenim građanima Sarajeva na Ciglanama obnovi. Zadnji put smo dali čak i rok koji nije ispoštovan, te smo se u tom roku kao AntiDayton pokret samoinicijativno obratili gradonačelniku Sarajeva. Gospodin Komšić je obećao da će se spomen ploča postaviti što dokazuju i ove fotografije, te takođe i telefonska potvrda od strane gradonačelnika da je tražio i insistirao da se spomen ploča postavi što prije.

Zahvaljujemo se gradonačelniku koji je tvrdio da nije bio upoznat sa problemom spomen obilježja na Ciglanama.
AntiDayton će nastaviti dalje sa ukazivanjem na sporne stvari i detalje ovog grada.

Spomen obilježja nastala zbog agresije na RBiH moraju imati sektor koji se o njima brine i održava ih, a mi se nadamo da se više neće desiti da godinu dana prolaznici gaze razbijene ostatke obilježja u u ovom gradu ili bilo kojem drugom gradu.

AntiDayton je i ovaj put potvrdio svoje poštovanje prema žrtvama agresije i genocida, te lojalnost prema RBiH i svu svoju angažovanost na tom putu. AntiDayton je iskren pokret građana koji neće dozvoliti kompromitovanje i diskreditovanje bezuslovnog patriotskog zalaganja članova.

Zahvaljujemo se svima onima koji su imali dovoljno svijesti da se ponovo obilježi mjesto stradanja. Takođe zahvaljujemo se i medijima koji su pisali o ovom slučaju, kao i svima koji su ukazivali na ovaj problem. Sada bližnji žrtava ponovo mogu položiti cvijeće na mjestu gdje su izgubili svoje voljene.

Na vrh