Maj, 2013.

SARAJEVO

02. maj, 2013.

Dana 02. maja 2013. godine, sa Dževadom Topićem Topom smo zajedno obilježili dan D za odbranu Sarajeva, 02. maj 1992. godine.

Ovo je jedino mjesto u Državi i gradu Sarajevu gdje se obilježava 2. maj. Taj datum je bio presudan za Sarajevo, pa vjerovatno i za cijelu Republiku BiH. Taj dan su četnički plaćenici u ulozi Niških specijalaca pokušali da osvoje grad Sarajevo prelaskom mosta na Skenderiji i dolaskom do Predsjedništva. Topa sa svojim momcima i zajedno sa Zokom Čegarom uspjeli su zaustaviti taj napad i upad u Predsjedništvo Republike BiH i osvajanje centra grada Sarajeva!

SARAJEVO

20. maj, 2013.

Na dan ove akcije, tačnije 20. Maja 1998. godine SUSPENDOVANA je legalna zastava RBiH i NAMETNUTA je ova nova daytonska. Tim povodom AntiDayton je podsjetio danas gradjane na taj datum i raširio zastavu s ljiljanima ispred Katedrale!!! Hvala svima koji su bili!!! AntiDayton

SARAJEVO

31. maj, 2013.

U petak, 31. maja, 2013. tačno u 14:00 sati članovi AntiDayton pokreta počeli su sa vezivanjem bijelih traka građanima Sarajeva.

Među građanima je bilo i nekoliko Prijedorčana koji nisi krili oduševljenje da je i u Sarajevu obilježen ovaj dan. Podijeljeno je, odnosno svezano preko 350 bijelih traka građanima Sarajeva i što je jako bitno veliki broj građana je zbog najave došao tim povodom pred Katedralu.

“Ne smijemo zaboraviti nikad” – poruka je članova AntiDayton pokreta koji nedaju prostor negiranju genocida i agresije.

Nećemo stati u našim akcijama niti ikada zaboraviti ono što je RBiH i njenim građanima učinjeno. Ovdje su počinjeni genocid i agresija to je nešto što se nikad ne može i ne smije zaboraviti.

Veliku podršku šaljemo svim prijedorskim preživjelim žrtvama i zahvalnost svim udruženjima koji su danas iskazali suosjećanje.

Na vrh
X