Vijesti i reakcije

LASTA: ZABRINUTI SMO ZA BUDUĆNOST BIH

Pripadnici Udruženja veterana odreda policije za specijalne namjene “Lasta” – Republike Bosne i Hercegovine oglasili su se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Udruženje odreda policije za specijalne namjene Lasta danima prati dešavanja u jedinoj nam Državi Bosni i Hercegovini i dijeli zabrinutost sa našim građanima za budućnost iste. Dok neprijatelji jedne nam i jedine atakuju na sve sto je bosansko, mi ne možemo da šutimo.

Čašu je prelilo formiranje komisije za navodne zločine u Sarajevu i revidiranje istine za Srebrenicu. Sve čine kako bi izjednačili agresora i časnu borbu patriota naše Države. Tražimo od svih udruženja da zajednički izvršimo pritisak na stranke koje se nazivaju patriotskim da bez odlaganja zajednički stanu na put neprijateljima naše zemlje.

Dužni ste prema svima onima koji su dali svoje živote i koji su krvarili za jednu nam jedinu, ostavite svoja ega po strani i radite prije svega na očuvanju Države Bosne i Hercegovine. U kampanjama se kunete u Državu i obećavate da ćete se svim političkim sredstvima boriti za suverenitet i očuvanje granica, za ekonomski prosperitet i zaustavljanje odlaska mladih.

E, gospodo političari sada je vrijeme da svoja obećanja i ispunite i zajednički stanete na put rušiteljima jedine nam Države BiH i radite na jačanju ekonomije. Još jednom apelujemo na sve stranke koje su za Državu Bosnu i Hercegovinu da konačno sjednu za sto i zajednički rade u interesu države i naroda”.

LASTA: ZABRINUTI SMO ZA BUDUĆNOST BIH
Komentari
Na vrh