Juli, 2015.

NEZUK

07. juli 2015.

U povodu obilježavanja dvadesete godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, u popodnevnim satima 07. jula 2015, jedan dio članova AntiDayton pokreta, od ukupno nas 55 koji su bili prisutni kasnije na Maršu je, uz mnoštvo drugih udruženja i učesnika, takođe stigao u Nezuk, baš kao i preživjeli pripadnici bivše 28. divizije Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Broj članova AntiDayton pokreta koji su stigli tokom snimanja ovog albuma je oko pola ukupnog broja, tačnije pedeset i pet naših prijatelja predvođenih Mersudinom Imamovićem. Naš zlatni ljiljan, bivši kandidat za Predsjedništvo BiH, Džebrail Bajramović. takođe je ovog dana stigao u Nezuk, zajedno sa dvojicom naših članova – Nihadom Aličkovićem i Alenom Mahovićem. Pridružio nam se takođe i naš Bratunčanin i fotograf, Sead Delić koji je prevalio veliki put da bi bio sa nama. Inače, susret članova našeg Pokreta, kao i uvijek, bio je emotivan, jer se mnogi od nas već duže vrijeme nisu imali priliku vidjeti. Ostatak članova AntiDayton pokreta od ukupno pedeset i pet nam se pridružio sutradan na putu ka finalnoj destinaciji – Potočarima.

LIPLJE

09. juli 2015.

Liplje, kamp učesnika Marša putem spasa.

POTOČARI - SREBRENICA

09. juli 2015.

Potočari i Srebrenica. AntiDayton – testiranje  zastavica planiranih za 11. juli. Doček tabuta u Potočarima i posjeta Srebrenici.

BRATUNAC - GLOGOVA

09. juli 2015.

Jasna poruka srpskim proruski nastrojenim nacional-šovinistima da Putin i Rusija ovdje nemaju šta da traže.

MRAVINJCI

09. juli 2015.

Kamp učesnika Marša u Mravinjcima.

POTOČARI

10. juli 2015.

Ulazak učesnika Marša putem spasa u Potočare, prilikom čega su svim učesnicima podijeljene zastavice Republike Bosne i Hercegovine koje su kasnije postavili pored svakog mezara. Ostatak mezarova koje učesnici Marša nisu uspjeli obići i staviti zastavice su obišli članovi AntiDayton pokreta i postavili preostale zastavice. Spomenute zastavice smo takođe stavili i na tabute, a na zahtjev članova porodica nevino stradalih u srebreničkom genocidu.

POTOČARI

11. juli 2015.

Dana 11. jula 2015, prisustvovali smo dženazi žrtava srebreničkog genocida. Nakon akcije postavljanja zastavica u Memorijalnom centru prethodni dan, prilikom ulaska učesnika Marša putem spasa u Memorijalni centar u Potočarima, takođe smo i dodatno željeli izraziti protest i skrenuti pažnju na monstruma koji je pucao po građanima Sarajeva sa Jevrejskog groblja usred agresije na RBiH, odnosno na zvijer koja je baš u vrijeme dešavanja srebreničkog genocida u julu 1995. dala izjavu “Za jednog Srbina, ubit ćemo stotinu Muslimana”. Radi se naravno o današnjem premijeru Srbije Aleksandru Vučiću kojemu je obraz mogao podnijeti i koji je usudio doći na najsvetije mjesto Bošnjaka, na mjesto najvećeg njihovog stradanja. Tom prilikom smo napisali i transparent sa citatom njegove izjave, kako bismo podsjetili i njega i čitavu svjetsku javnost šta je ON LIČNO izjavio u julu 1995. godine, te da bi mu jasno poručili da nam njegova krvava ruka ne treba.

SARAJEVO

15. juli 2015.

Dana 15. jula 2015. godine, uručili smo novčanu pomoć porodici Divović.

SREBRENICA

22. juli 2015.

Bili smo na dženazi još jednog od najboljih sinova naše domovine – zlatnog ljiljana Nedžada Bektića.

Na vrh