Januar, 2015.

SARAJEVO

06. januar, 2015.

Gostovanje u emisiji “Sarajevsko jutro” na TVSA na temu Sutorine.

S obzirom da je bilo predvidjeno samo 12 minuta, nadamo se da se Amela neće naljutiti sto smo joj ukrali oko 18 minuta.  TVSA je zaista patriotska televizija koja najvise emituje snimke i dokumentarce iz perioda agresije i zahvaljujemo setoj medijskoj kući na širenju svijesti.

Nadamo se da je ovo kratko gostovanje bilo korisno za gledaoce, s obzirom da je iznesen veliki broj argumentacija u korist Bosne i Hercegovine na temu Sutorine.

Nismo htjeli trošiti vrijeme na historijske činjenice i prošlost, već smo se fokusirali samo na argumentaciju, kritike i pritisak prema vlastima.

Prof.dr. Suad Kurtćehajić i Nihad Aličković

GORAŽDE

07. januar, 2015.

Prilikom projekcije dokumentarca “Logori smrti” u Goraždu, 07. januara.+ 2015. godine, Avdi Huseinoviću smo uručili Plaketu zahvalnosti ispred AntiDayton pokreta koju je donirao nas član tima, Sead Delić. Plaketa predstavlja zahvalnost za iskazanu hrabrost u očuvanju istine o agresiji i genocidu nad RBiH. Plaketu u bakrenoj izradi potpisuje Omar Krasnić iz Sarajeva.

Avdo je čovjek koji stvara dokumente na filmskom platnu, koji će ostati novim generacijama koja moraju znati prošlost svojih predaka i porodica. Avdo nije sam, te uz ovu zahvalnost želimo poslati i poruku da se naš patriotski blok drži čvrsto i da pazimo jedni na druge. Naš najveći neprijatelj je ZABORAV i Avdo se upravo bori protiv njega i svi mi moramo to i podrzati i na tome raditi.

Sead Delić
Alen Mahović
Amer Ćosović
Avdo Huseinović
Nihad Aličković

SARAJEVO

14. januar, 2015.

Tribina o Sutorini i Kruševicama u prostorijama hotela Evropa.

SARAJEVO

16. januar, 2015.

Pomoć porodici Divović u drvima.

SARAJEVO

23. januar, 2015.

Akademska i građanska Inicijativa za povrat Sutorine i Kruševica u sastav BiH

Snimanje izjava članova Inicijative – SENSERVIS

Na vrh