GODIŠNJICA OSNIVANJA ANTIDAYTON POKRETA

AntiDayton pokret je osnovan 22. aprila 2012. godine, i od tada iza sebe ima zavidne poteze i rezultate koji su javnosti dokazali da obraz i čast ovog pokreta ne mogu biti okaljani.

AntiDayton pokret je nastao prvenstveno protivljenjem Daytonskom sporazumu koji je na silu i prijetnje ponuđen našoj zemlji kao rješenje tokom agresije na RBiH. Najveće protivljenje samom privremenom mirovnom Daytonskom sporazumu jeste to što je Daytonskim sporazumom legalizovan genocid počinjen u RBiH, te su zločinci nagrađeni paratvorevinom tzv. „Republikom Srpskom“ koja je sve samo ne legalna, jer su njeni temelji udareni na oduzetim životima, krvlju, progonima, mučenjima, logorima, na agresiji i na ubijanju svih koji nisu Srbi. AntiDayton pokret osnovali su istomišljenici širom BiH i širom svijeta kojima je država prije svega na prvom mjestu. Svjesni stanja u kojem se kao država nalazimo, željeli smo biti napokon neko ko će javno promovirati i čuvati tekovine države, neko ko će raditi na tome da se istina nikada ne iskrivi i da se prošlost nikada ne zaboravi. Takođe, naše aktivnosti se vežu na sve neregularnosti trenutnog Daytonskog sistema, koji za cilj ima samo jedno, a to je slabljenje državotvornosti BiH. AntiDayton pokret se bori protiv nametnutog režima i diktatorskog vladanja ovom zemljom. Mi se borimo protiv svake vrste podjele BiH i zalažemo se i podržavamo borbu za vraćanje legalnog i legitimnog građanskog Ustava Republike Bosne i Hercegovine, kao i za potrebne amandmane na isti koji bi osigurali punu ravnopravnost svih građana RBiH! Ustav RBiH je jedini legalan i legitiman Ustav naše zemlje, dok Aneks 4 Daytonskog sporazuma nikada nije usvojen niti je prošao regularnu parlamentarnu proceduru, te isti nikada nije verifikovan od strane RBiH.

Naš pokret za cilj ima organizovanje i koordiniranje aktivnosti s ciljem utjecaja na bosanskohercegovačku javnost, kako bi građani ove države imali Ustav i sistem dostojne čovjeka. Aktivnosti se sprovode u svim mjestima širom jedne i jedine nam domovine, uključujući i dijasporu.

Na vrh