Decembar, 2015.

SARAJEVO

14. decembar, 2015.

ZAHVALNOST OSNOVNOJ ŠKOLI FATIMA GUNIĆ

Dana 14. decembra, Nihad Aličković je u ime AntiDayton pokreta uručio zahvalnicu direktoru Osnovne škole “Fatima Gunić” koji je omogućio da učenici ove ustanove učestvuju u otkrivanju spomen-obilježja rahmetli Nerminu Divoviću, 18.11.2015. godine.

Direktor Hajrudin Ćuprija, je veliki patriota, mlad čovjek koji jako puno poštuje period agresije 92-95. te kroz svoju školu održava svijest i sjećanje na te dane. U školi je otvorio i spomen sobu posvećenu ubijenoj učiteljici rahmetli Fatimi Gunić po kojoj škola nosi ime, te učenicima koji su ubijeni taj dan u školi.

Nakon uručenja, obišli smo skupa spomen sobu, Hajrudin mi je saopštio da će uručena zahvalnica AntiDayton pokreta biti okačena upravo u spomen sobi. Zahvalni smo na tome i sa tim je nama kao pokretu ukazana velika čast.

Još jednom zahvaljujemo se direktoru Hajrudinu Ćupriji i učenicima tri razreda Osnovne škole “Fatima Gunić” iz Sarajeva.

S poštovanjem,

Aličković Nihad
AntiDayton pokret

SARAJEVO

24. decembar, 2015.

Dana 24. decembra, 2015. godine, AntiDayton pokret je na premijeri dokumentarnog filma “MAKEDONAC” komandantu Amiru Reki uručio zahvalnicu za njegovu časnu odbranu naše zemlje.

Amir Reko, poznatiji kao “Makedonac”, svojom časnom odbranom i časnim gestom i djelom pokazuje kakva je bila časna odbrana naše zemlje i kakva je bila Armija Republike BiH. Tim povodom, i kao prijatelju našeg pokreta i kao čovjeku koji definitivno zaslužuje i priznanje kao što je Nobelova nagrada, uručili smo zahvalnicu kao mali znak pažnje i iskazivanja poštovanja prema ovoj gromadi od čovjeka.

Hvala ti Komandante!

AntiDayton pokret

Na vrh
X