Obavijesti

ĆOSIĆEVI UČENICI NASTAVLJAJU SA VELIKOSRPSKOM KLEVETOM

21212Za tzv. napad na Aleksandra Vučića kriv je najviše njegov dolazak u Potočare na 20. godišnjicu genocida a ne mi.

Očigledno je da su se narednih dana srbijanski mediji raspalili kao i prvih dana oko 11. jula, pa i sada još uvijek svaki dan izbace novi članak, Vučića je napao ovaj a sutra onaj i sve tako redom. Svaki dan za njih neko je drugi napao Vučića i planirao taj isti napad.

Zbog pisanja nekolicine najtabloidnijih portala Srbije pa i tzv. republike srpske, moramo se obratiti sa demantijem zbog detalja za koje nas optužuju i unutar kojih se navodi čak i ime Nihada Aličkovića, osnivača AntiDayton pokreta.

121212AntiDayton pokret ove godine je izradio 6700 zastavica za trenutni broj žrtava agresije i genocida koji se nalaze ukopani u Memorijalnom centru u Potočarima. Takođe pored toga, AntiDayton pokret izradio je i transparent samo 20 minuta prije ulaska Aleksandra Vučića u samo mezarje. Cilj je bio podsjetiti i njega i sve one koji su ga pozvali da dođe u Potočare, da je on ustvari nepoželjan i da zbog svojih izjava koje je izgovarao godinama kroz karijeru a i izjava koje je davao neposredno prije dolaska u Potočare, nije trebao da dolazi.

Kao što se vidjelo, tokom cijelog scenarija koji se odvijao u sred mezarja transparent s citatom Vučića bio je iznad mezarja i nije se pomjerao. Pa nam objasnite, da li je transparent nekoga povrijedio ili mu nanio štetu i povrede? Odgovor vam je jasan tako da iz tog razloga treba da prestanete da ispoljavate svoje nebulozne inspiracije.
Takođe, u nepopularnim i niskobudžetnim tabloidima kojima upravlja Vučić navodi se da je Nihad Aličković gađao Vučića patikom, što je notorna i bezobrazna laž, te zbog kojeg će u narednom periodu stići tužba na vrata ovog tzv. portala od strane Aličkovića. Ne postoji snimak niti fotografija na planeti kojom se ova izmišljotina može dokazati, te će odgovorne za ove vrste klevete zaboliti glava u narednom periodu.

 

 

858Takođe, ko stoji iza ovih silnih napuhanih naslova, osuđujući legendarnu jedinicu “Crne Labudove” koji su časno i po svim konvencijama planete branili od Vučića i sličnih njemu, međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu, to će se saznati svakako s vremenom. Specijalni odred “Crni Labudovi” kao sinovi koji su časno branili svoje i naše kuće od agresije Srbije imaju punu podršku AntiDayton pokreta u bilo koja doba i u bilo koje vrijeme. Nećemo dozvoliti da svojim propagandno ideološkim člancima koji prevazilaze i Gebelsove propagande pa čak i Ćosićeve, utičete na pozitivnu i časnu sliku “Crnih Labudova” a tako isto ni nas samih kao AntiDayton pokreta.

99Činjenica cijele priče jeste ta, da je Vučić svojim dolaskom najviše isprovocirao PRIRODNU reakciju građana koji su se zatekli u blizini prilikom njegovog prolaska. Takođe, jasno je da se ni BH političari ne bi dobro proveli da su prošetali istim putem. Međutim, upravo oni, koji su pozvali Vučića da dođe u Potočare, pored njega samog, snose najveću odgovornost. Međutim treba razgraničiti tu odgovornost i nazvati je pravim imenom a to je: U Potočarima se nije desio niti incident niti napad niti pokušaj ubistva, već se desilo zamraćivanje najbolnijeg dana u našoj zemlji. Desilo se da je pokvaren i uništen i poremećen najbolniji dan onih koji su ukopali svoje najmilije a onda i onih koji su došli da se oproste od njih.

545Desilo se to, da je zasjenjena 20. godišnjica genocida i da su saučesnici sa Vučićem svi oni koji su ga pozvali a nisu znali da ga obezbjede prilikom njegovog dolaska.
Svaki onaj, policijski službenik bilo kojeg nivoa, koji je mislio i garantovao da se neće desiti iscenirani napad u Potočarima, trebao bi da pojede svoju diplomu za doručak i napusti svoje radno mjesto. Svaki onaj koji je dozvolio da se Vučić sprovede među 15 000 ljudi kroz mezarje kojem je i on kumovao svojom izjavom 20. jula 1995. godina svojim motivacionim govorom, treba da odgovara. Dio tog govora je jako dobro poznat svima a to je “Za jednog Srbina ubit ćemo 100 muslimana”, koji je kao najveći motiv došao svim srpskim paravojnim i tzv.vojnim formacijama u Srebrenici, da počine genocid. Taj govor desio se samo devet dana nakon što je Srebrenica pala u ruke agresora i genocidne vojske tzv. rs.

2121Za kraj, pozivamo vas da prestanete da svoju inspiraciju trošite na nama napominjući naša imena po svojim blijedim i jeftinim portalima. Prestanite da blatite časne borce odbrane Republike BiH, koji će biti vječno u stanju braniti svoju zemlju od agresora. Takođe, AntiDayton pokret postojati će sve do onog momenta dok bude postojao i nepravedni i nametnuti Daytonski sporazum kojem očito ali polako svakim danom ističe rok trajanja. Mi zaboraviti i oprostiti nećemo. Tu smo da bi nove generacije znale, ko je branio državu a ko je napadao i to će se zauvijek znati. Mrlju koju je Srbija sama sebi nametnula svojim djelovanjem po BiH, samo ona može oprati, i to samo jednim dijelom i djelom.

3232Ovim putem, pozivamo BH medije, koji umjesto da čuvaju dostojanstvo boraca ARBiH i onih koji su stajali uz državu kada je to bilo najpotrebnije, da prestanu da objavljuju i prenose nebulozne i izmišljene zapise srbijanskih tabolida koji prodaju svoje vijesti za novac, a uz to Vučiću ispunjavaju želje. Prestanite preuzimati i objavljivati ovako očite gluposti i laži jer će te zbog prenosa laži i sami biti tuženi. Laži koje nemaju kraja od predočenih srbijanskih portala odlaze tako daleko da napominju i umiješanost navijača Željezničara, što je van pameti te savjetujemo svima onima koji budu spomenuti u ovim veliko-inspirisanim portalima da ih tuže za klevetu. Takođe pozivamo i pokret BPNP-a, za koje tvrdimo da ih nismo vidjeli u Potočarima, da zbog kleveta i laži podnesu tužbe na imena ovih medija.
AntiDayton nije izvršio tzv. napad na Aleksandra Vučića niti stoji iza bilo kakve organizacije isceniranog napada, ali se otvoreno protivi dolasku u Potočare onih koji negiraju genocid. Posebno, protivi se dolasku onih koji su u njemu sudjelovali te veličali ratne zločince koji su posijali polje bijelih nišana u Potočarima. Nikada vam to nećemo zaboraviti! Ovo je očit dokaz da Ćosićevi učenici nastavljaju sa velikosrpskom klevetom kada je u pitanju BiH. 

AntiDayton pokret

 

 

ĆOSIĆEVI UČENICI NASTAVLJAJU SA VELIKOSRPSKOM KLEVETOM
Komentari
Na vrh