ČLANSTVO

Poštovani članovi pokreta AntiDayton, od danas vas pozivamo da svoje članstvo iskažete minimalnom donacijom koja će biti na godišnjoj bazi. Kao što vam je poznato, za svaki naš korak potrebna je i akcija i reakcija, pa tako i podrška onih koji su u mogućnosti pružiti istu, a koji nisu u mogućnosti prisustvovati akcijama u Bosni i Hercegovini na licu mjesta. Iz tog razloga od danas želimo da olakšamo svima onima koji su do sada s punim povjerenjem podržavali ljude koji stoje iza svega do sada urađenog. Takođe se mora napomenuti da je od samog začetka pokreta AntiDayton najveću žrtvu podnio sam tim grupe sačinjen od nekolicine ljudi, a koji je ustrajavao na svakom potezu, uz podršku određenog kruga članova kojima takođe želimo olakšati.

Zašto su nam članarine potrebne? Razlog je taj što se kao pokret, najviše se trudimo edukovati omladinu priie svega, te se sa njima grupno pojavljivati na raznim obilježavanjima godišnjica iz perioda agresije na Republiku BiH, kako bi im emocije i svijest razvile u pravcu istine kako bi im zaborav bio strani pojam. Mnoge reakcije i akcije zahtijevaju određene troškove za transparente, sprejeve, i ostali potrošni materijal, pa i sam prevoz na određene lokacije. Takođe veliki je broj plakata koji se često izrađuju, letci, i slično, te to uvijek ima određeni trošak za nas. U budućnosti svakako namjeravamo uniformisati određeni broj mladih ljudi koji je najvjerniji na okupljanjima, te se na takav reprezentativan način pojavljivati među političkom i fašističkom elitom, dati im do znanja sa kim imaju posla, i to sa predanošću i sa stavom.

Iznosi članarine su isključivo za troškove koji se tiču rada Pokreta, te se ne mogu koristiti u druge svrhe. Za sve one koji se nalaze u Evropi članarina na godišnjoj bazi iznosi 50,00 EUR, za sve one koji se nalaze u SAD-u (USA), iznos je 55,00 USD, a za sve one koji se nalaze u BiH, iznos članarine je 30,00 KM. Smatramo da ovaj mjesečni iznos nije presudan u mnogo čemu u životu, ali da može biti presudan, odnosno od vitalnog značaja za aktivnosti koje obavljamo. Puno će lakše biti kada određeni broj članova uplati godišnji iznos, nego kada jedan od članova uplati sam od sebe veći iznos novca.

Potrebni podaci prilikom prijave članstva su:

Ime i prezime, adresa, grad i zemlju prebivališta, aktivan broj telefona ili mobilnog i broj JMBG ili broj pasoša.

Podaci će biti strogo povjerljivi i neće se držati na Facebook mreži osim spiska članova po imenu i prezimenu, dok će svi ostali podaci biti u bazi među ostalim dokumentima i u arhivi pokreta AntiDayton. Prilikom izrade trajnog naloga ili lične uplate molimo vas da date vaše tačne podatke i navedete razlog uplate, a to je ČLANARINA.

Svaki registrovani član, dobit će promo majicu pokreta AntiDayton, dostavljenu uz člansku karticu.

Nakon izvjesnog vremena i nekoliko uplata trudit ćemo se da na adresu registrovanog člana pristigne i pošiljka sa članskom karticom, rednim brojem i slično. Unaprijed se zahvaljujemo i nadamo se pozitivnim reakcijama!

AntiDayton

Uplate možete vršiti preko servisa za brzi transfer novca:

wu

mg

 

 

Nihad Aličković

Nerkeza Smajlagića br. 15

71000, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

+38761335611

Na vrh