Avgust, 2014.

KONJEVIĆ POLJE

06. AVGUST, 2014.

Jutrom u 10:00 sati je napunjen iznajmljeni kombi sa približno jednom tonom hrane i higijenskih sredstava, te nekoliko paketa garderobe.
Oko 14:00 sati stigli smo u Konjević polje gdje nas je putem već dočekao jedan manji odron kojeg je voda izbacila na cestu.
U Konjević polju kraj magacina Konjevićana sačekali su nas mještani kojima smo predali pakete humanitarne pomoći.

Mještani, povratnici u Konjević polje koji su protestovali isored OHR-a sami su sebi osnovali Civilnu zastitu i krizni štab za potrebe okupljanja u kriznim slučajevima što nas je oduševilo. U te svrhe kolica/civare, lopate, četke i drugi pomoćni alat predat je njima u narednom periodu kako bi dijelom kompletirali svoju civilnu zaštitu.
U magacinu je preostalo jos samo 40-50 paketa higijenskog praška koji se posipa po poplavljenim objektima nakon poplave u svrhu dezinfekcije i sprečavanja širenja gljivica i infekcije. S obzirom da se poplave ponovo aktiviraju, prašak će biti naknadno uručen u najugroženija mjesta gdje budu poplavljene škole i obdaništa.

AntiDayton pokret se zahvaljuje našem bratskom udruženju Generaciji X i za ovu saradnju. Posebnu zahvalnost izrazavamo članovima AntiDayton pokreta i Generacije X koji su omogućili da se ova pomoć podijeli našim povratnicima. Takođe specijalnu zahvalnost po ko zna koji put izražavamo onim ljudima u dijaspori koji su odvajali sredstva od sebe kako bi pomogli narodu RBiH.

Na vrh
X