Aktivnosti

ANTIDAYTON: POLOŽENO CVIJEĆE NA MARKALAMA

AntiDayton: Položeno cvijeće na Markalama

Danas je AntiDayton pokret na dvadesetu godišnjicu drugog masakra na Markalama položio cvijeće te ostavio zastavu sa ljiljanima kao i na svim drugim mjestima stradanja.

3

Na ovom mjestu, ubijene su 43 osobe i ranjeno ih je preko 90. Taj dan kao i svaki drugi u toku agresije i opsade Sarajeva, građani su bili u potrazi za hljebom, za zaradom i preživljavanjem. Iako se nazirao već nakaradni i nametnuti Daytonski sporazum, zlotvori sa Trebevića nisu željeli gubiti sekund vremena već su nastavljali sa granatiranjem grada i ubijanjen civila.

 

Danas, na polaganju cvijeća prisustvovali su i mnogi domaći političari ali su mnogi i kasnili na samo obilježavanje. U ime AntiDayton pokreta počast, poštovanje i rahmet predali su Armin Drljević, Irena Šaravanja i Nihad Aličković.

image5

Naša je obaveza da nikada ne zaboravimo jer je zaborav naš najveći neprijatelj, i ako zaboravimo možemo očekivati da nam se sve opet ponovi. Moramo biti zaštitnici istine prosšlosti RBiH koja je krvava i moramo prenositi naša sjećanja na nove generacije. Mi koji smo preživjeli, koji pamtimo, mi smo historijske enciklopedije događaja tokom agresije i opsade i zato ne smijemo nikada zaboraviti.

MI POSTOJIMO DA BI OBILJEŽAVALI, OBILJEŽAVAMO DA SE NE ZABORAVI, DA SE NEBI ZABORAVILO, MI PODSJEĆAMO!!!

Neka je vječni rahmet i mir svim nedužno ubijenim građanima Sarajeva 28.08.1995. godine.

AntiDayton pokret

ANTIDAYTON: POLOŽENO CVIJEĆE NA MARKALAMA
Komentari
Na vrh