Obavijesti

ANTIDAYTON BAJRAMSKI PAKETIĆI ZA DJECU U PROZORU

ANTIDAYTON BAJRAMSKI PAKETIĆI ZA POVRATNIČKU DJECU U OPŠTINI PROZOR

Danas je AntiDayton pokret posjetio kao i najavljeno povratničku djecu u Opštini Prozor.

img_20160919_144331Nakon podijeljenih bajramskih paketića za djecu mjesta Glogova kraj Bratunca, odlučili smo se za finalnu dodjelu paketića od preostalog novca za povratničku djecu iz dva sela,  Lapsun i Družnovići u navedenoj opštini.

U ova dva bošnjačka sela nalazi se oko 35 domaćinstava koja broje oko 19 djece koju smo danas obradovali. Desetak djece je bilo prisutno u selu Lapsun dok su ostali bili u školi te su im braća, sestre i roditelji ponijeli njihove paketiće kućama.

Prije agresije ova dva sela brojala su preko 90 bošnjačkih domaćinstava što dovoljno govori o rezultatima agresije, logora i velikog broja zločina koji su počinjeni u ovim mjestima. Veliki broj žena, djevojaka i djevojčica silovane su u logorima dok su muškarci odvođeni pored logora i u žive štitove od strane jedinica HVO-a. O ovim logorima i dešavanjima pa i sudbinama u svom dokumentarnom filmu govorio je i Avdo Huseinović pod nazivom “HERCEG BOSNA – ZLOČIN I KAZNA”. U Prozoru se takođe nalaze i DVIJE ŠKOLE POD JEDNIM KROVOM iako je postojala mogućnost da se to promijeni ali bošnjački predstavnici vlasti u ovom gradu nisu imali dovoljno sluha.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo svim članovima AntiDayton pokreta na uplaćenom donacijama. Takođe zahvaljujemo se i BH-Radiju Odense iz Danske i BH-Radiju Naša Riječ iz Chicaga na pomoći i donacijama.

Ovom današnjom dodjelom paketića završavamo akciju bajramskih paketića i kurbana. Paketići su podijeljeni u Mjesnoj Zajednici Glogova kraj Bratunca i današnji u Lapsunu i Družnovićima u Opštini Prozor te i meso dva kurbana u MZ Glogova,  jedan u Sarajevu ugroženim porodicama i dva su dodijeljena u javnu kuhinju na Baščaršiji u Sarajevu.

Svim donatorima želimo da im Allah ukabuliš donacije i neka ih nagradi dobrim zdravljem.

S poštovanjem,

AntiDayton pokret

ANTIDAYTON BAJRAMSKI PAKETIĆI ZA DJECU U PROZORU
Komentari
Na vrh