Vijesti i reakcije

SOKOLAC: NOVI NAPAD NA POVRATNIKE

SOKOLAC: NOVI NAPAD NA POVRATNIKE

U noći sa utorka na srijedu u povratničkom naselju Pediše opština Sokolac za sada nepoznati počinioci zapalili su dva putnička motorna vozila “Golf IV” i “Niva” vlasništvo povratnika Bošnjaka.

Vozila su u vlasništvu porodice Vražalica Ismeta u Hameda.

Kako od prvih komšija saznajemo sumnja se na komšije Srbe koji mjesecima “kradu” drva iz privatnih šuma koje su vlasništvo povratnika. U ovo naselje do sada se vratilo oko 20 porodica Bošnjaka, a prije rata ih je tu bilo oko 80.

Odmah po saznanju o napadu, reagovao je i Edin Ramić ministar za izbjegle i raseljene osobe FBiH koji je na svom facebook profilu napisao:

“Ponovo su zapaljena vozila povratnika, ovaj put u Pedišama, opstina Sokolac.. Živimo u vremenu u kojem svaki bandit može da radi šta mu volja, da uzima od nejakih i da im prijeti, dok se mi raspravljamo kojoj etničkoj grupi on pripada. Policija je izašla na lice mjesta a jedini efikasan način sprečavanja ovakvih događaja su dugogodišnji zatvori za one koji izazivaju etničku mržnju i netrpeljivost. Sabur nas je vratio u naša mjesta, on će nas i sačuvati u tim mjestima, Bog neka je na pomoći svima nama da budemo toga svjesni”, napisao je Ramić.

Napadi na Bošnjake povrtanike su učestali u manjem entitetu, a krivci i napadači nisu pronađeni.

Nezvanično saznajemo da će porodicu Vražalica danas posjetiti i ministar Edin Ramić sa saradnicima.

preuzeto: infoplus.ba

SOKOLAC: NOVI NAPAD NA POVRATNIKE
Komentari
Na vrh
X