Obavijesti

SARAJEVO: NESTALA ESMA MAGRABI (15)

SARAJEVO: NESTALA ESMA MAGRABI (15)

Petnaestogodišnjoj Esmi Magrabi izgubio se svaki trag nakon što je prije tri dana otišla od kuće u Sokolović Koloniji u kojoj je stanovala sa svojim ocem i bratom.

Apelujemo na građane da pomognu u pronalasku djevojčice.

Inače, učenica Srednje ugostiteljsko–turističke škole u Sarajevu donedavno je živjela s u susjednoj Hrvatskoj, a na početku dugog polugodišta ove školske godine doselila se ocu u Sarajevo.

Ovo je za Faktor kazala Ivona Bartulović, Esmina majka koja je apelovala na građane Sarajeva da joj pomognu u pronalasku kćerke.

-On je došla ocu u Sarajevo jer sam se ja teško razboljela i nisam željela da prolazi i ona kroz to. Međutim, nedavno smo saznali da uopće mjesec dana nije išla u školu. Njen otac je nakon što je za to saznao obavio razgovor sa njom. Iste noći, odnosno 14. marta, između tri i pet sati ujutro ona se spakovala i otišla od kuće. Prethodno je ugasila sve svoje društvene mreže, ugasila je mobitel i nestala – ispričala nam je zabrinuta majka nestale djevojčice.

Nakon što je saznala da joj kćerke nema, Ivona je odmah doputovala u Sarajevo.

-Uspjeli smo ući u neke njene poruke ali nismo mogli naći ništa što bi nas navelo na neki trag, odnosno dovelo do nje. Samo je prijateljici krajem januara poslala poruku da želi pobjeći od svega negdje na selo i da će ugasiti mobitel i da se nikome neće javiti. Veoma sam zabrinuta za nju i šokirana sam što se barem meni nije javila. Oduvijek smo imale dobar odnos – kazala je Esmina majka Ivona.

Kako je navela, nestanak njene kćerke je sinoć prijavljen policiji na Ilidži. To nam je potvrđeno i u MUP-u KS.

-Policji je prijavljen nestanak djevojčice i poduzima se sve kako bi ona bila pronađena – rečeno nam je u sarajevskoj policiji.

Također, Ivona je i na društvenoj mreži Facebook objavila post o nestanku njene kćerke.

-Molim sve ljude da mi pomognu u njenom pronalasku – apelovala je Ivona.

preuzeto: faktor.ba

SARAJEVO: NESTALA ESMA MAGRABI (15)
Komentari
Na vrh
X