Vijesti i reakcije

PRETPREMIJERA 17. APRILA: “SCREAM FOR ME SARAJEVO”

PRETPREMIJERA 17. APRILA: “SCREAM FOR ME SARAJEVO”

Bosanskohercegovački dokumentarni film “Scream For Me Sarajevo”, nastao u produkciji sarajevske kuće Prime Time, nakon što je završio svoju festivalsku turneju sa prikazivanjem na više od 20 festivala širom svijeta na kojima je osvojio 10 nagrada, konačno kreće na svijetsku i bh. kino distribuciju 17. aprila sa specijalnom pretpremijernom projekcijom u više od 500 kino dvorana.

Primetime production je potpisao ugovor za svjetsku kino distribuciju sa kućom Eagle Rock Entertaiment u februaru ove godine a zahvaljujući saradnji sa regionalnom distribucijskom kućom Continental film fanovi u Bosni i Hercegovini imat će priliku pogledati ovo nevjerovatno filmsko ostvarenje paralelno sa ostatkom Evrope i svijeta.

“Scream For Me Sarajevo”, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

– Izutetno sam ponosan i sretan što naš film kreće u tako široku svijetsku kino distribuciju zahvaljujući dogovoru sa kućom Eagle Rock Entertaiment sa pretpremijernom projekcijom u čak 150 kino dvorana u Velikoj Britaniji i 500 kino dvorana širom svijeta. Ono što je nama jednako važno jeste da će ga fanovi u našoj zemlji imati priliku u isto vrijeme pogledati u tako velikom broju BH kina pošto smo ovaj film i napravili upravo za njih- izjavio je producent Adnan Ćuhara.

 

“Scream For Me Sarajevo” sa redovnim prikazivanjem u svim bh. kinima kreće od 19.aprila u distribuciji Con filma.

Pretpremijera “Scream For Me Sarajevo” i u BH kinima 17.aprila.

preuzeto: faktor.ba

PRETPREMIJERA 17. APRILA: “SCREAM FOR ME SARAJEVO”
Komentari
Na vrh
X