Vijesti i reakcije

PODRŠKA GENERALU ATIFU DUDAKOVIĆU

PODRŠKA GENERALU ATIFU DUDAKOVIĆU!

Povodom hapšenja i privođenja legendarnog i časnog generala Atifa Dudaković u ime AntiDayton pokreta, u ime preko 13.000 članova, u ime osnivača, simpatizera i drugih patriotskih snaga, ovim putem želimo poslati prvenstveno jasnu poruku, da komandant 5. korpusa ARBiH, general Atif Dudaković ima maksimalnu podršku svih nas ali i svakog časnog čovjeka ove zemlje i da će stajati uz njega do kraja.

AntiDayton pokret se stavlja na raspolaganje krivooptuženom generalu Atifu Dudakoviću na svaki mogući način te mu ovim putem šaljemo poruku da nije sam i da je napad na njega, napat na svakog Bošnjaka, na svakog bivšeg pripadnika ARBiH i na svakog patriotu koji ovu zemlju doživljava svojom i koji shvata da je odbrana Domovine bila prekretnica u njenom opstanku te da je 5. korpus dao veliki doprinos tome.

Pozivamo udruženje generala, koordinacije boračkih udruženja, jobove i sva patriotska udruženja da se u toku iduće sedmice organizuju masovni protesti povodom hapšenja generala Atifa Dudakovića, da se javno iznesu stavovi i pokaže podrška časnom braniocu Domovine.
Pozivamo sve pravnike da se stave na raspolaganje generalu Atifu Dudakoviću i otklone skupa s njim svaku mogućnost za pokušajem montiranja lažnih svjedoka i lažnih situacija.

Vjerujemo u njegovu nevinost. U njegovu časnu odbranu Domovine uvjerili su se svi borci 5. Korpusa ali i šire pa čak je i neprijatekj na bojnom polju imao respekt prema njemu ali zato danas hinjski pokušavaju da ga slome.

Ovaj napad na generala Dudakovića je čisti nastavak agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i na sve ono što je ostalo od nje. Ovo je čisto obezglavljivanje patriotskog bloka. Ovo je napad na svakog branioca Domovine.
Ovo je napad na svakog patriotu naše zemlje i vrlo lako sutra možete biti i vi na spisku za montirani proces.

General Atif Dudaković nije slučajno uhapšen upravo danas. Hadži Atif Dudaković je svakog Petka u svom džematu na Džuma namazu što mu je danas bilo uskraćeno a uz to sve jasno nam je da onda dolazi vikend i da će određene stvari da se odvijaju sporije.

Uz generala je svaki patriota ove zemlje a dušmani i izdajnici mogu samo da likuju i budu prokleti.

Dok se Srbijom, Crnom Gorom i Hrvatskom a onda i Bosnom i Hercegovinom pa i širom svijeta slobodno šetaju dokazani ratni zločinci, dok se mnogi kriju pa čak političkim putem, od naših komandanata i generala se želi napraviti slika negativaca i zločinaca.

Koliko je ARBiH časna i koliko je čisto i časno branila Domovinu govore i presude u Den Haagu i na BH Sudu agresorima i pripadnicima Armije RBiH.

Generale, zahvalni smo ti za učešće u odbrani Domovine kao i svakom braniocu koji je branio državu od agresora i Vas i Vaša djela ne mogu okaljati nikakvi sudovi, tužioci a posebno ne agresori ni izdajnici!

Poruka podrške koja je upravo izrečena odnosi se na sve danas uhapšene i privedene pripadnike 5. korpusa Armije RBiH te ovim putem tražimo od opština u kojima borave da im se stave na raspolaganje i pomognu njihovim porodicama i njihovim odbranama u svakom mogućem smislu.

Izdržite sinovi Jedne i Jedine Domovine narod je uz Vas i mi smo Vam zahvalni na postojanosti današnje države koje nebi bilo da nije bilo časne ARMIJE RBiH i njenih sinova i kćeri.

AntiDayton pokret

Nihad Aličković

PODRŠKA GENERALU ATIFU DUDAKOVIĆU
Komentari
Na vrh
X