Obavijesti

DAO JE ŽIVOT ZA PRIJATELJA: DŽENAZA IRHANU FOČI U SUBOTU

DAO JE ŽIVOT ZA PRIJATELJA: DŽENAZA IRHANU FOČI U SUBOTU

U Subotu 23.12.2017. godine u 13:00 sati bit će klanjana dženaza Irhanu Foči – Nanetu, koji je život dao pokušavajući spasiti život svom prijatelju Aldin Muliću. Dženaza će se klanjati na groblju Vlakovo gdje će heroj današnjice Irhan biti i ukopan.

Podsjećamo, Aldin Mulić i Irhan Fočo su u noći sa utorka na srijedu 12./13. decembra nestali u nabujaloj Miljacki. Mulić je, brat vlasnika Shisha bara Argelini, koji je upao u rijeku, nakon čega je konobar Irhan Nane Fočo skočio za njim, kako bi ga spasio. Nažalost nijedan nije uspio da se izvuče iz nabujale Miljacke.

Tijelo koje je pronađeno 14.12.2017. u rijeci Bosni kod Visokog je identifikovano i radilo se o Irhanu Foči, koji je imao samo 24 godine.

Nažalost ni nakon osan dana nije pronađeno tijelo Aldina Mulića kojeg je Irhan pokušao da spasio iako je uključen bio veliki broj tragača i službi međutim nije bilo uspjeha. U akciju su se velikim brojem uključili i sami građani na relaciji od Sarajeva do Doboja međutim nažalost bezuspješno.

Nadamo se da će tijelo Aldina Mulića biti pronađeno što prije kako bi se ovaj mladi momak ukopao i našao smiraj pa tako i olakšalo njegovoj porodici i familiji.

Ponavljamo, dženaza Irhanu Foči je u Subotu 23.12.2017. godine u 13:00 sati na groblju Vlakovo!

AntiDayton pokret 

DAO JE ŽIVOT ZA PRIJATELJA: DŽENAZA IRHANU FOČI U SUBOTU
Komentari
Na vrh
X