Vijesti i reakcije

ANTIDAYTON PAKETIĆI ZA POVRATNIČKU DJECU U ZECOVIMA

ANTIDAYTON POKRET PODIJELIO PAKETIĆE POVRATNIČKOJ DJECI U ZECOVIMA KOD PRIJEDORA

Juče, 28.12.2016. godine AntiDayton pokret je podijelio paketiće povratničkoj djeci u mjestu Zecovi koje se nalazi između Sanskog Mosta i Prijedora.

Nakon cjelokupno jako uspješne 2016. godine koja je iza našeg pokreta, željeli smo ovu godinu zaključiti radošću najmlađe populacije naše zemlje. Nakon što smo dijelili paketiće u toku godine i prethodnim akcijama povratničkoj djeci Liplja, Zvornika, Jeleča, Foče, Glogove, Višegrada, Konjević Polja, Međeđe i Prozora, ovaj put smo se odlučili za djecu na Prijedorskoj Opštini.

Zecovi se nalaze na putu Sanski Most Prijedor u kojem ima 46 povratničke djece školskog uzrasta do 9. razreda osnovne škole.

Nakon što smo dobili potrebne informacije od prijatelja i velikog borca za očuvanje istine o genocidu u Prijedoru Mirsada Duratovića, kontakt osoba u Zecovima je bio Zijad Bečić koji je sa 13 godina preživio sretanje na kućnom pragu kada mu je ubijena porodica i članovi najuže familije. Zijad je preživio samo Allahovom voljom i danas živi u svom mjestu čuvajući počinjeni genocid od zaborava boreći se da svojoj porodici priušti koliko je moguće u današnjem vremenu.

Ranim jutrom krenuli smo prema Jajcu, Ključu, Sanskom Mostu i dalje prema Prijedoru do Zecova.

U Zecovima kraj škole čekala su nas draga i nasmijana herojska lica djece koja žive na prostoru Bosne i Hercegovine u kojem se negira i njihov jezik pa čak i njihovo postojanje.

Nakon što smo se rukovali sa svom prisutnom djecom i roditeljima, počeli smo s podjelom paketića. Podijeljeni su svi paketići i za samo par djece koja nažalost nisu bila prisutna roditelji su preuzeli kako bi im odnijeli paketiće kući. AntiDayton pokret je tokom pripreme napravio umjesto 46 ipak 52 paketića, vođeni dosadašnjim situacijama da se uvijek pojavi neko dijete koje možda nije iz datog mjesta ali je tu kod nekoga u gostima. Tako smo i onih nekoliko paketića uručili djeci koja su se tu zadesila i poslali par paketića za nekoliko djece koja žive tu u blizini.

Kao i svaki put tako i ovaj, svi paketići su opskrbljeni kupovinom slatkiša u domaćem centru Bingo te su svi artikli u paketićima isključivo domaći proizvodi.

Akciji se priključio i odazvao veliki broj članova pokreta iz raznih zemalja Evrope i Amerike i drugih dijelova svijeta gdje naš narod živi. Takođe učestvovalo je i nekoliko članova iz BiH u ovoj akciji. Pored navedenih, akciji su se odazvalo i nekoliko žena Atlante koje o nama znaju samo preko naših članova koji o nama i našem radu šire dobar i pozitivan glas.

Ovim putem zahvaljujemo se svima onima koji su učestvovali u ovoj još jednoj lijepoj priči koja je uspješno završena. Iza nas su ostala lijepa i slatka nasmijana lica djece mjesta Zecovi koja su se nekoliko puta zahvaljivala za uručene paketiće.

Ova djeca, povratnička djeca su heroji u pravom smislu koji žive na prvim linijama odbrane te svojim postojanjem i inatom čuvaju Bosnu i Hercegovinu i nedozvoljavaju potpuno etničko čišćenje Bošnjaka sa prostora u manjem BH tzv. entitetu.

Još jednom hvala svim članovima, svim dobrim ljudima, svima onima koji i nemaju dodira s nama i kontakta ali imaju povjerenje u nas i koji su putem nas uspjeli obradovati male heroje i proizvesti osmijeh na njihovim licima. Njihova radost je rezultat zajedničkog rada, povjerenja, dobre organizacije i koordinacije među istomišljenicima koji svojoj zemlji i svom narodu žele samo najbolje ali i svim ljudima dobre volje i čistog srca.

Hvala vam svima!!!

AntiDayton pokret 

ANTIDAYTON PAKETIĆI ZA POVRATNIČKU DJECU U ZECOVIMA
Komentari
Na vrh