Obavijesti

SUTRA PROMOCIJA NACIONALNOG PROJEKTA, SPOTA “DEVET HEROJA”!

SUTRA PROMOCIJA NACIONALNOG PROJEKTA, SPOTA “DEVET HEROJA”!

Sutra 17. novembra 2017. godine s početkom u 18:00 sati u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, bit će održana promocija jednog od zasigurno najljepših nacionalnih projekata naše zemlje.

Nacionalni projekat “DEVET HEROJA” autora Mustafe Isakovića zasigurno je jedan od ljepših nacionalnih priča od 1995. godine do danas. Priča počinje i završava sa imenima devet dobitnika ratnog ordena “heroj oslobodilačkog rata” koji su braneći Domovinu pod zastavom šest zlatnih ljiljana svoj život položili časno i hrabro. Njihovo postojanje tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu bilo je podređeno samo Armiji RBiH, narodu, odbrani, istini i časti i na takvom putu njih devet utkali su svoje živote u temelje opstojnosti naše Domovine.

Projekat “devet heroja” urađen je u obliku kaside koju izvodi jedan od ljepših glasova naše zemlje Mustafa Isaković. Tokom izvedbe osjeti se ta predanost i poštovanje prema samoj priči ali i prema herojima čija imena bi samo u stojećem stavu trebalo spominjati. Mustafa Isaković, na samom početku ostvarenja ovog projekta iskupio je oko sebe kvalitetan tim ljudi koji je na kraju doveo spot do perfekcije u svakom mogućem detalju te je priča na takav način zaključana maksimalno kvalitetno.

Scenario za spot i produkcijski dio posla obavio je vrhunski kreator fotografije i videa Sulejman Muratović iz herojskog viteškog grada Bužima. Spot je sniman na svih devet lokacija gdje su narodni heroji ukopani te će prije svega svi oni koji ne znaju, ovim putem saznati gdje su sve ukopani narodni heroji naše zemlje. Takođe, spot je cjelokupan vid edukacije kako i sam tekst jer se tokom spota mogu vidjeti zastave jedinica i brigada narodnih heroja, ambleni njihovih jedinica a uz to sve njihova imena su nositelji edukacijske priče. Tako će nove generacije na lijep i slikovit način moći da nauče njihova herojska imena i o njima šire priču dalje.

Koprodukcijski dio posla u tehnici i snimanju obavila je kuća “NAŠ FILM” na čelu sa Hamzom Ražnatovićem.

Podršku druge vrste tehničkog dijela pružio je i AntiDayton pokret koji je i više nego ponosan na učešće u ovom projektu.

Veliki je broj imena koja su stala iza ovog projekta i podržala ga, uvidjevši koliko je ovaj projekat bitan za nas a posebno koliko je bitan na polju kulture sjećanja kako se herojska i časna odbrana naše zemlje od agresora nikada ne bi zaboravila.

Ovim putem POZIVAMO VAS da dođete sutra na promociju spota i muzičke numere “DEVET HEROJA” u Multimedijalnu salu Općine Novi Grad u 18:00 sati.

https://youtu.be/cmhLFvxg5jY

Zahvaljujemo se svima onima koji su učestvovali u stvaranju ove priče…

Neka je našim dragim ako Bog da Šehidima vječni rahmet i mir.

DEVET HEROJA…

Izet Nanić 

Adil Bešić 

Sadet Zajko

Safet Hadžić

Enver Šehović

Nesib Malkić

Mehdin Hodžić

Midhat Hujdur

Hajrudin Mešić 

DA SE NIKADA NE ZABORAVE NARODNI HEROJI!

AntiDayton pokret 

SUTRA PROMOCIJA NACIONALNOG PROJEKTA, SPOTA “DEVET HEROJA”!
Komentari
Na vrh
X