Obavijesti

SINOĆ U PUNOJ SALI ODRŽANA PROMOCIJA DOKUMENTARCA “DECEMBAR 1992”

SINOĆ U PUNOJ SALI ODRŽANA PROMOCIJA DOKUMENTARCA “DECEMBAR 1992”

This slideshow requires JavaScript.

Sinoć s početkom u 19:30 održana je promocija dokumentarnog filma “Decembar 1992.” koji govori o pripadnicima ARBiH, braniocima Sarajeva koji su svoj život u odbrani Domovine položili u temelje nezavisnosti 1992. godine u mjesecu Decembru.

Autor ovog dokumentarca je Rešid Džananović poznatiji kao Hodža među saborcima dok se za producenta potpisuje “Zlatni ljiljan” Samir Petrović Petra. Film je podržalo Udruženje “Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda” Sejfudina Tokića.

Sala je sinoć bila ispunjena mnogim herojima i stvarnim braniocima glavnog grada koji su došli podržati svoje saborce i podržati njihov dokumentarac. U sali su bili prisutni pripadnici ARBiH, raznih jedinica pa tako i pripadnici jurišnjih jedinica, Jurišnici, takođe veliki broj pripadnika odreda Bosne i MUP-a RBiH, ali i borci legendarnog mostarskog komandanta Hujdura Hujke, pripadnici kedinice Zulfikar, 4. muslimanske brigade ali i mnogih drugih brigada i jedinica pretežno 1. korpusa ARBiH.

Sala je bila ispunjena i uzdasima i suzama jer je veliki broj porodica i familije bio prisutan, onih koji su svoje mjesto zauzeli u ovom dokumentarcu.

Među prisutnima bili su i Sejfudin Tokić, Avdo Huseinović i prof. dr. Muriz Spahić ali i mnogi drugi. Međutim oni koji se nisu vidjeli bili su predstavnici vlasti i političkog života u Sarajevu i BiH. Nijedan politički faktor nije bio prisutan a tako isto ni ovaj dokumentarni film nije imao podršku nijedne institucije te je sav materijal urađen u sopstvenoj režiji.

Čestitke na ovako uspješnoj promociji i želimo uspjeh u daljem radu od srca.

AntiDayton pokret 

SINOĆ U PUNOJ SALI ODRŽANA PROMOCIJA DOKUMENTARCA “DECEMBAR 1992”
Komentari
Na vrh
X