Vijesti i reakcije

SAOPŠTENJE: NIHAD ALIČKOVIĆ DANAS SASLUŠAN U PROSTORIJAMA SIPA-e U LUKAVICI

SAOPŠTENJE: NIHAD ALIČKOVIĆ DANAS SASLUŠAN U PROSTORIJAMA SIPA-e U LUKAVICI

Danas 15.02.2018. godine u 11:00 sati počelo kao i najavljeno saslušanje Nihada Aličkovića u prostorijama SIPA-e po nalogu Tužilaštva. Ispitivanje su vodili službenici SIPA-e koje je završeno u 13:00 sati.

Nakon što su prvenstveno utvrđeni lični podaci i razlogi pozivanja na saslušanje, saopšteno je da je podnesena krivična prijava protiv Nihada Aličkovića od strane za sada NN lica te je Tužilaštvo po toj prijavi pokrenulo istražne radnje u čiju svrhu i SIPA treba da sasluša Aličkovića u svojstvu osumnjičenog.

Nakon što je Aličković dao izjavu službenicima SIPA-e utvrđena je i greška na pozivnoj cedulji na kojoj je bio upisan pogrešan datum predmeta te je umjesto 16.01.2018. god. bila upisana 2017. godina što se nije poklapalo nikako sa datumom performansa i instalacije.

Aličković nije navodio druga imena osim svog koja su sudjelovala kao ispomoć i kao statisti te je pod punom svijesti svu odgovornost za i stalaciju i performans preuzeo na sebe.

Za kraj, ostalo je da sad samo sačekamo reakciju Tužilaštva na izjavu Nihada Aličkovića te se uvjerimo da li će postupak biti pokrenut ili ne pred Sudom Bosne i Hercegovine za govor istine i razvoj kulture sjećanja na izvršenu agresiju na RBiH i počinjeni genocid nad Bošnjacima.

Izjavu Nihada Aličkovića možete pročitati u prilogu!

AntiDayton pokret 

 

SAOPŠTENJE: NIHAD ALIČKOVIĆ DANAS SASLUŠAN U PROSTORIJAMA SIPA-e U LUKAVICI
Komentari
Na vrh
X